HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

+Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Προσκύνημα στα Μετέωρα

Την 31η Μαΐου συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από την εις διάκονον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αμβροσίου εις την Ιερά Μονή Β...


Την 31η Μαΐου συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από την εις διάκονον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αμβροσίου εις την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων, από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Διονύσιο και τις ευλογίες του Γέροντός του, Μητροπολίτου, πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την εμπνευσμένη ιδέα να εορτάσει την επέτειο του αυτή με τους συνεργάτες του, γι’ αυτό προγραμμάτισε μια προσκυνηματική εκδρομή στα Μετέωρα, από όπου ξεκίνησε τα μοναχικά και ιερατικά του βήματα. Την εκδρομή αυτή οργάνωσε επιτυχώς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Χρήστος Τσάκαλος.
Πρώτος σταθμός ήταν η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, όπου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, μέσα σε κατανυκτικό κλίμα ετελέσθη ο εσπερινός. Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χριστονύμφη Μοναχή και η Αδελφότητα υποδέχθηκαν με αγάπη τους προσκυνητές και μετά το τέλος του εσπερινού τους ξενάγησαν στους χώρους της ιστορικής Μονής.
Την επόμενη μέρα, 31η Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την θεία λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, παρουσία των συνεργατών του. Οι στιγμές ήταν μοναδικές, η συγκίνηση και η κατάνυξη διάχυτη.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ισίδωρος, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, ξετυλίγοντας μέσα από τον μεστό λόγο του παλαιές ενθυμήσεις, οι οποίες αναφέρονταν στην σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε για την αναγέννηση και αναβίωση της μοναστικής ζωής στην περιοχή των Μετεώρων, με την εγκατάσταση της στην ιστορική αυτή Ιερά Μονή, η μοναστική αδελφότητα υπό τον τότε Καθηγούμενο και νυν Μητροπολίτη, πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο και με αδελφούς τον αείμνηστο Χριστόδουλο, μετά ταύτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Μητροπολίτη μας. Την προσπάθεια αυτή, συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία, με πολλούς κόπους και αγώνες, ο Καθηγούμενος π. Ισίδωρος, συμπαραστατούμενος σήμερα από μια αξιόλογη πνευματική αδελφότητα, που συνέβαλε αποφασιστικά στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Ιεράς Μονής και η οποία με την εμπνευσμένη πνευματική καθοδήγηση του π. Ισιδώρου, καρποφορεί πλουσίως στην πνευματική ζωή.
Ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πανάγιο Θεό, που του έδωσε πλούσια τη χάρη Του και τον ευεργέτησε στη ζωή του. Αναφέρθηκε με πολύ αγάπη στους πρώτους πνευματικούς πατέρες και αδελφούς του, μεταξύ των οποίων ήταν από τότε και ο Καθηγούμενος π. Ισίδωρος. Στο τέλος προσέφερε ως δώρο στην παλαίφατη αυτή Μονή της μετανοίας του την αρχιερατική του στολή, με την οποία τέλεσε την θεία λειτουργία, καθώς επίσης και ένα σετ αρχιερατικού Εγκολπίου και Σταυρού ως ευλογία.
Η φιλοξενία της αδελφότητας ήταν αβραμιαία. Οι μοναχοί ξενάγησαν τους προσκυνητές με ιδιαίτερη προθυμία στους χώρους της Ιεράς Μονής και παρέθεσαν πλούσια τράπεζα.
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του οικείου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος έσπευσε παρά τις πολλές υποχρεώσεις του, στην Ιερά Μονή να δώσει την ευλογία και τις πατρικές του ευχές στους προσκυνητές.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να αποδώσουμε στον κ. Παναγιώτη Ματθαίο, ο οποίος με την ευγένεια του, την υπομονή του και την πλούσια ξενάγηση του καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, συνέλαβε στην επιτυχή έκβαση της εκδρομής.
Εμείς, τα πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου, τον ευχαριστούμε θερμά για την πνευματική ευκαιρία που μας έδωσε και του ευχόμαστε να έχει υγεία, ο Κύριος να τον ενισχύει, ώστε με τον ίδιο ένθερμο ζήλο να ποιμαίνει και να καθοδηγεί εμάς τα παιδιά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.