HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Αχαΐα τίμησε την μνήμη του Γρηγόρη Σολωμού

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, φορείς, επιστήμονες και πολιτικοί και πλήθιος κόσμου, τίμησαν την μνήμη τ...

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, φορείς, επιστήμονες και πολιτικοί και πλήθιος κόσμου, τίμησαν την μνήμη του Γρηγόρη Σολωμού που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι "Φίλοι του Γρηγόρη Σολωμού" και είχε ως σκοπό της να αναδείξει πτυχές του σημαντικού κοινωνικού, πολιτικού και ιατρικού έργου του Αχαιού πολιτικού και γιατρού.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πρώην Υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και πολλοί άλλοι πολιτικοί παράγοντες του Νομού.
Μιλώντας για τον Γρηγόρη Σολωμό ο πρώην Υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πολλοί που είχαν ενταχθεί στο κόμμα μας είχαν ενταχθεί με την προοπτική της εξουσίας. Είχαν καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να το επηρεάσουν.
Ο Γρηγόρης είχε ασχοληθεί με τα θέμα της υγείας, ήξερε τι ήθελε, υποστήριζε τις απόψεις του. Τον απασχολούσε κυρίως το θέμα των γιατρών. Ήταν ρομαντικός πάντα για τους γιατρούς κι εξιδανίκευε τις σχέσεις γιατρού, αρρώστου πολιτείας.
Η παρουσία του Γρηγόρη Σολωμού καταγράφεται στην περίοδο οικοδόμησης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ που οραματιστήκαμε όμως δεν το είδαμε να ολοκληρώνεται. Αυτό που έχουμε σήμερα ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που νομοθετήσαμε. Τα ουσιαστικά μέρη του έμεινα στο συρτάρι με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το δρόμο της φθοράς. Ήταν όμως ένα μεγάλο βήμα, ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της μεταπολιτευτικής εποχής.
Αν ήταν εδώ σήμερα ο Γρηγόρης θα έλεγε τα ίδια κι αυτός για το τότε και το τώρα του ΕΣΥ. Όσο για τον πολιτικό φορέα που τον στέγασε είχαμε τις ίδιες αντιλήψεις. Είχε μείνει και αυτός μέχρι το τέλος του, εκεί που τον οδήγησε, εκεί που τον όρισε η πολιτική του ιστορία."
Από την πλευρά του ο Καθηγητής και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Παν/µίου Πατρών Παναγιώτης Γκούμας σχολίασε: "Τέτοιες προσωπικότητες λείπουν. Ήταν ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος".
Για τον Γρηγόρη Σολωμός επίσης μίλησαν οι:
Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Χαράλαμπος Χριστόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών (U.E.M.S)
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.
Παρεμβάσεις έγιναν από τους:
Στάθη Αθανασόπουλο -Σερέτη, πρώην Νομάρχη Αχαϊας
Άρη Σισσούρα, πρώην Διοικητή ΙΚΑ
Κωνσταντίνο Σμυρλή, πρώην Αντιπρόεδρο ΑΔΕΔΥ.
Βασίλη Κόκκαλη, πρώην Πρόεδρο Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Γιώργο Μαχαιρά, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΚΑΤ, γιατρό - ορθοπεδικό.
Γιώργο Κυριακόπουλο, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.