HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάγεψαν την Ευρώπη οι "BLOWIN’ IN THE WIND"

Το συγκρότημα Πνευστών Blowin’ in the Wind , πραγματοποίησε ένα σπουδαίο Μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα από 12 έως 15 Ιου...



Το συγκρότημα Πνευστών Blowin’ in the Wind, πραγματοποίησε ένα σπουδαίο Μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα από 12 έως 15 Ιουνίου, συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ZLOTA LIRA. Πρόκειται για μια διοργάνωση στην όποια συμμετέχουν ορχήστρες πνευστών απ’ όλη την Ευρώπη. Το Φεστιβάλ έγινε στην πόλη RYBNIK της Πολωνίας, για 23ο έτος.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μπάντες από την Πολώνια, Λιθουανία, Ουκρανία Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία. Η ομάδα των Blowin’ in the Wind ήταν η Ελληνική συμμέτοχη, και οι μουσικοί της Μπάντας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να σταθούν επάξια απέναντι σε ορχήστρες προερχόμενες από χώρες με τεράστια παράδοση στο είδος της μουσικής αυτής.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε επίσημα την Παρασκευή 13 Ιουνίου με πρώτη δράση το διαγωνισμό για τις μπάντες. Σε αυτόν συμμετείχαν έντεκα σύνολα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας ομάδας. Ο διαγωνισμός έγινε στο Θέατρο της πόλης του RΥBNIK. Ταυτόχρονα στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ζούσε στους ρυθμούς του φεστιβάλ ,σύνολα παρουσίαζαν συναυλίες.
Τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν από το συγκρότημα μας είναι κατά σειρά:
-The Doors in Concert-Διεύθυνση: Γιώργος Μπαμπαράκος
-Pop & Rock Legends:CHICAGO-Διεύθυνση: Γιώργος Μπαμπαράκος
-Nessun Dorma-Διεύθυνση: Γιώργος Μπαμπαράκος
-A Trumpeter’s Prayer-Διεύθυνση: Γεράσιμος Ιωαννίδης, Σολίστ: Γιώργος Μπαμπαράκος
-Minnie the Moocher-Διεύθυνση: Γεράσιμος Ιωαννίδης,
-Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι-Διεύθυνση: Χρήστος Ασημακόπουλος
Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί στις 2.30 το μεσημέρι ύστερα από παρέλαση, παρατάχτηκαν όλα τα γκρουπ του φεστιβάλ (18 μπάντες και 20 ομάδες από μαζορέτες) έτσι ώστε να παρουσιαστούν επίσημα στο κοινό της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, την ομάδα διηύθυνε ο Γεράσιμος Ιωαννίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είχε απευθείας κάλυψη από την Πολωνική Τηλεόραση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Ευρωπαϊκό ύμνο που έπαιξαν πάνω από 800 μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου, Γιώργου Μπαμπαράκου. Αμέσως μετά ακούστηκαν οι ύμνοι της Πόλης του Rybnik και του Φεστιβάλ, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Marian Wolny. Οι εκπρόσωποι της πόλης καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και παρουσίασαν τις μπάντες. Ένα εύθυμο εμβατήριο με τον τίτλο Miss Liberty, αποδόθηκε από όλους τους μουσικούς στο φινάλε της τελετής υπό τη διεύθυνση του Ουκρανού μαέστρου Andriyan Leskiv.
Αμέσως μετά την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία, άρχισε ο διαγωνισμός για τα γκρουπ με τις μαζορέτες. Η επιτροπή πραγματικά είχε να επιτελέσει δύσκολο έργο γιατί το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ομάδων ήταν πολύ υψηλό.
Οι BinW έδωσαν την πρώτη συναυλία τους στην κεντρική πλατεία στις 7 το απόγευμα. Θέλοντας να δώσουν το Ελληνικό στίγμα ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με τραγούδια του μεγάλου Έλληνα σύνθετη Μανού Χατζιδάκι, σε διασκευή για μπάντα του Γιώργου Μπαμπαράκου και σε διεύθυνση του Χρήστου Ασημακόπουλου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλή ενέργεια σε rock στυλ, κάτι που χαρακτηρίζει το συγκρότημα, και το κοινό διασκέδασε ακούγοντας γνώριμες σε όλους μελωδίες.
Το Σάββατο 14 οι δράσεις του Φεστιβάλ μεταφέρθηκαν στην πόλη Chorzów. Eκεί ,παρόλη την νεροποντή, οι μπάντες έκαναν μια μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης και παρατάχτηκαν στο στάδιο του Chorzów όπου και μετά από την τελετή έναρξης, αντίστοιχης με την τελετή της προηγούμενης ημέρας στο Rybnik, οι μπάντες και οι μαζορέτες παρουσίασαν τα προγράμματα τους.
Το απόγευμα της ίδια μέρας στο θέατρο της πόλης του Rypnik έγινε η τελετή απονομής των βραβείων στο διαγωνιστικό τμήμα για τις μπάντες και τις μαζορέτες. Η κατάταξη των BinW με την ειδική διάκριση που απέσπασαν, θεωρείται μεγάλη επιτυχία καθώς οι μπάντες που έλαβαν μέρος ήταν πολύ υψηλού επίπεδου, με δισκογραφία και εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Την τιμητική πλακέτα και την διάκριση παρέλαβαν οι Μπαμπαράκος-Ασημακόπουλος.
Μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού ήταν η μπάντα ZOFIOWKA με μαέστρο τον Ryszard Wachtarczyk από την Πολωνία.
Την Κυριακή, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, η δράση μεταφέρθηκε στο Πάρκο της πόλης DĄBROWA GORNICZA. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν 4 μπάντες από την Ελλάδα την Ουγγαρία, την Σλοβακία και τη Πολώνια. Ο μαέστρος Γιώργος Μπαμπαράκος διεύθυνε στην κοινή παρουσία των συνόλων το εμβατήριο ALLIED HONOR και το συγκρότημα BinW έδωσε το τελευταίο του κονσέρτο στο Φεστιβάλ.
Την επομένη μέρα η ομάδα αποχαιρέτησε το Rybnik και τους ανθρώπους που φιλοξένησαν την αποστολή, και αναχώρησε για ένα μικρό τουριστικό ταξίδι στις πόλεις, Κρακοβία, Ζακοπάνε ,Βουδαπέστη.
Στην ομάδα που έλαβε μέρος στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ
ΜΥΡΤΩ ΜΠΑΜΠΑΡΑΚΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ
ΕΥΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΑΠΑΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΑ
ΗΛΙΑΣ ΡΟΙΔΟΥΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ
ΘΕΩΝΗ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΣ
ΖΩΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΥ
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ



Το συγκρότημα πνευστών BLOWIN’ IN THE WIND αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην μουσική σκηνή της περιοχής μας. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2011 και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία νέων μουσικών από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ και την ΑΚΡΑΤΑ. Πρόκειται για μία ομάδα που παρουσιάζει έργα από όλα τα στυλ και τα είδη μουσικής ειδικά διασκευασμένα για πνευστά. Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη του μουσικού πλούτου που υπάρχει στην ιδιαίτερη «φωνή» των πνευστών οργάνων, καθώς και η δημιουργική επικοινωνία των μελών του συγκροτήματος με το φιλόμουσο κοινό. Το συγκρότημα, από την δημιουργία του παρουσιάζει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και καλύπτει μουσικά κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης η ομάδα θέλοντας να συμβάλει στην διάδοση των πνευστών μουσικών οργάνων παρουσιάζει ειδικά εκπαιδευτικά - μουσικά προγράμματα σε δημοτικά και γυμνάσια, της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.