HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Sam Chekwas: Τα Καλάβρυτα τα αισθάνομαι δικό μου τόπο!

Φωτογραφία από το Σοπωτό με τον Sam Chekwas πλαισιομένο από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και τον πρόεδρο Σοπωτού Σπύρο Κουρή  ...

Φωτογραφία από το Σοπωτό με τον Sam Chekwas πλαισιομένο από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και τον πρόεδρο Σοπωτού Σπύρο Κουρή 


Μέτα την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα (για άλλη μια φορά) ο αγαπητός φίλος των Καλαβρύτων και μεγάλος φιλέλληνας Sam Chekwas (Σαμ Τσέκουας), επέστρεψε στην Αστόρια γεμάτος από Ελλάδα και Καλάβρυτα. 
Ο Σαμ Τσέκουας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σοπωτό για τον Αγιο Παύλο και δεν παρέλειψε να  επισκεφθεί και την πόλη των Καλαβρύτων.
Ο Σαμ επικοινώνησε από Αμερική με το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS που ανελλιπώς διαβάζει και μας δήλωσε:

"Η επίσκεψη μου στα Καλάβρυτα ήταν το αποκορύφωμα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Ελλάδα. Ταπεινός προσκυνητής στο ιερό τόπο της θυσίας των αθώων ανθρώπων και θα κρατώ για πάντα την εικόνα της επιτύμβιας πλάκας με τα ονόματα των καλαβρυτινών. Τα Καλάβρυτα τα αισθάνομαι δικό μου τόπο και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τις θερμότερες ευχές μου  σε όλους" 

Να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν τον γνωρίζουν οτι Ο Σαμ Τσέκουας, ήρθε στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980, σπουδασε Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη και αφού αποφοίτησε, έφυγε στην Αμερική, όπου βρίσκονταν ήδη τα αδέρφια του. Το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn στηνΑστόρια. Ως σήμερα έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς και μια ποιητική σειρά, η οποία κυκλοφορεί με την επωνυμία Salonica Ρress. Τo 1994 άνοιξε το μοναδικό Ελληνικό βιβλιοπωλείο στην Αστόρια που έγινε στεκι όλων των ομογενων αλλα και πολλών αμερικανών. 
Στα ράφια και στις αποθήκες του διαθέτει περισσότερα από 7.000 ελληνικά βιβλία και είναι σήμα κατατεθέν για όλη την ομογένεια αλλά και για πάρα πολλούς αμερικανούς. Παράλληλα διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα και παροτρύνει πολλούς αγγλόφωνους να τη μάθουν και να τη διδάξουν στα παιδιά τους, ώστε να διαβάζουν τα πρωτότυπα έργα των Ελλήνων λογοτεχνών. 
Ο Σαμ που επισκέπτεται την Ελλάδα μια με δύο φορές το χρόνο διατηρεί και στενούς φιλικούς δεσμούς με το πανέμορφο Σοπωτό Καλαβρύτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.