HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Ψάχνουν» 24.000 αναπληρωτές για τη νέα σχολική χρονιά

Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την πρόσληψη πλέον των 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να μην ανοίξουν τ...

Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την πρόσληψη πλέον των 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία με τεράστια κενά, αποδύεται το υπουργείο Παιδείας.
όπως αναφέρει η εφ. "ΤΑ ΝΕΑ", η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός επαρκεί για να καλύψει μόνο 2.000 προσλήψεις, ποσοστό λιγότερο από το 10% των εκτιμώμενων ως αναγκών προσλήψεων αναπληρωτών για τα νέο σχολικό έτος.
Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, είχε υπολογίσει τις ανάγκες σε αναπληρωτές στο ερχόμενο έτος ανάμεσα σε 20.000 και 24.000 συγκριτικά με τους περίπου 15.000 που προσελήφθησαν πέρυσι και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας είχε προϊδεάσει από τα τέλη Ιουνίου ότι το συντριπτικό ποσοστό των προσλήψεων θα επιδιωχθεί να γίνει και φέτος μέσω του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε βρει έναν τρόπο κάλυψης των κενών που αποτελεί υπόδειξη και για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.