HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φαρμακευτικός Σ.Αχαΐας:Μετατρέπουν τη φαρμακευτική δαπάνη σε ελεημοσύνη

Ανακοίνωση εξέδωσε πρίν από λίγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας με την οποία καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης και της ηγεσίας τ...

Ανακοίνωση εξέδωσε πρίν από λίγο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας με την οποία καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.  
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τη γνωστή πεπατημένη στο χώρο της Υγείας προχώρησε σε αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων η οποία ξεπερνά πλέον μεσοσταθμικά το 40%.
Ο κος Βορίδης άξιος συνεχιστής της πολιτικής Αδώνιδος προχώρησε σε μετακύλιση του παλαιού 50-50 μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ασφαλισμένου στα φάρμακα που δεν έχουν χάσει την πατέντα τους, σε 100-0 εις βάρος του ασφαλισμένου στη διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και λιανικής, κάνοντας αυτά απροσπέλαστα για το μέσο εργαζόμενο και συνταξιούχο και υποβαθμίζοντας περισσότερο την ποιότητα υγειονομικής κάλυψης.
Με δεύτερο συντονισμένο χτύπημα καθιέρωσε πλαφόν ανά γιατρό και ασφαλισμένο επιβαρύνοντας τον ασφαλισμένο σε ακόμη μεγαλύτερο κόστος μιας και οι γιατροί απειλούμενοι με τον πέλεκυ της απόλυσης υποχρεώνονται είτε να περικόπτουν φάρμακα είτε να τροποποιούν αγωγές επιστρέφοντας σε παλιές ξεπερασμένες θεραπείες προηγούμενων δεκαετιών.
Η Κυβέρνηση ακολουθεί τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένη. Πρώτα χτυπά τους φαρμακοποιούς μειώνοντας εκ νέου το ποσοστό κέρδους τους σε μη βιώσιμα επίπεδα.
Ακολουθεί επίθεση στους γιατρούς εφαρμόζοντας πλαφόν συνταγογράφησης απειλώντας με απολύσεις και καταλήγει στο κερασάκι της αύξησης συμμετοχής ασφαλισμένου. Συνταγή επιτυχημένη επαναλαμβάνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να αναδείξουν το θέμα που μετατρέπει τη φαρμακευτική δαπάνη της Χώρας σε ελεημοσύνη ανθρωπιστικής Κρίσης.
Το καλύτερο το αφήσαμε για τελευταίο.
Ενόψει εκλογικής αβεβαιότητας (δε σχηματίστηκε ακόμη το καταραμένο 180) η Κυβέρνηση νομοθετεί φάρμακα σε ανασφάλιστους αξίας 350 εκ ευρώ μαζί με άλλα τόσα ίσως και παραπάνω για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που επιστρέφουν στα φαρμακεία. Αυτά συμπεριλαμβάνονται στη συνολική ετήσια δαπάνη των 2 ΔΙΣ ευρώ.
Αν κανείς αθροίσει άλλα 800 εκ που έχουν ήδη καταβληθεί κατά το α’ εξάμηνο για τους ασφαλισμένους αντιλαμβάνεται από την άλγεβρα που προκύπτει πως μέχρι το τέλος του χρόνου ή κοροϊδεύει τους ανασφάλιστους ή οι ασφαλισμένοι δεν θα παίρνουν τα φάρμακά τους ή θα σταματήσουν να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί.
Και στις τρεις περιπτώσεις τα αντανακλαστικά της Κοινωνίας πρέπει να αφυπνιστούν.
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.