HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην θερινή έδρα του τα Καλάβρυτα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και για τους επόμενους μήνες (όπως κάθε χρόνο Ιούλιο και Αύγουστ...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και για τους επόμενους μήνες (όπως κάθε χρόνο Ιούλιο και Αύγουστο), θα βρίσκεται στη θερινή του έδρα στα Καλάβρυτα.
Κατά την παραμονή του στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, θα ασχοληθεί αποκλειστικά με ζητήματα της Επαρχίας Καλαβρύτων, θα περιέρχεται τις Ιερές Μονές, τα ακριτικά χωριά της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας, θα δέχεται εφημερίους και επιτροπές προς επίλυση απασχολούντων αυτούς θεμάτων και θα πραγματοποιεί μικρές Ιερατικές Συνάξεις στην Επαρχία Καλαβρύτων
Όπως δηλώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα: "Ετοιμαζόμεθα πια, αγαπητοί μου φίλοι, να μετακομίσουμε στα μαρτυρικά, ιστορικά και ηρωϊκά Καλάβρυτα! Υπάρχουν κι εδώ ψυχές, οι οποίες με λαχτάρα περιμένουν τον Αρχιερέα τους![...] Εκεί ψηλά στο Μέγα Σπήλαιο θα εορτάσουμε την μεγάλη εορτή των Ορθοδόξων, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως επεκράτησε να ονομάζουμε την εορτή της Παναγίας μας. Εδώ φυλάσσεται η περίπυστη κηρόχυτη Εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, κατά την ορθόδοξη παράδοση. Είναι λοιπόν η αρχαιότερη Εικόνα της Παναγίας μας, η δέ σεβασμία Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας από τόν 4ον αιώνα, δηλ. γύρω στο έτος 300-350 μ.Χ.[...]" 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.