HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Eορτή λήξης μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως...



Την Τετάρτη 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μαθητές που απέδωσαν τους ύμνους που διδάχτηκαν κατά την διάρκεια του έτους υπό την καθοδήγηση και την άοκνη προσπάθεια του Καθηγητή της Σχολής κ. Βασιλείου Μπίκου, ενώ για το έργο που συντελείται μίλησε ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς.
Τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και συνεχάρη τους συντελεστές της Σχολής για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία, αλλά και στην διατήρηση και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής.
« Σεβασμιώτατε συγχαρητήρια ! Η Σχολή σας είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μείναμε κατενθουσιασμένοι από την απόδοση των μαθητών σας. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο. Όλοι οι εξεταζόμενοι και φέτος αρίστευσαν. »
Με αυτά τα λόγια μίλησαν οι διακεκριμένοι καθηγητές βυζαντινής μουσικής, κ. Μαυραγάνης Διαμαντής, κ. Μαλαφής Γεώργιος και κ. Ηλιόπουλος Διονύσιος, μέλη της εξεταστικής επιτροπής των απολυτηρίων εξετάσεων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Κοσμάς ο Μελωδός» στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο όταν αυτός τους υποδέχτηκε στο φιλόξενο Επισκοπικό Μέγαρο.
Ο Σεβασμιώτατος απαντώντας στις φιλοφρονήσεις, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ικανότατο καθηγητή μουσικής της Σχολής, κ. Βασίλειο Μπίκο και τον ζήλο που τον διακατέχει για το λειτούργημα που του έχει αναθέσει η Ιερά Μητρόπολή μας. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, συμπλήρωσαν οι κ. καθηγητές. Ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γρηγόριο Κακούρη και τον Διευθυντή της Σχολής κ. Παναγιώτη Αχιλλιά για την άψογη λειτουργία και οργάνωση της Σχολής η οποία εδώ και χρόνια είναι ανεγνωρισμένη υπό του κράτους. Επίσης συνεχάρη και τον κ. Βασίλειο Ζήσιμο για την αξιέπαινη προσφορά του ως υπεύθυνο του παραρτήματος της Σχολής στα Καλάβρυτα.

Αναλυτικά :

Την Παρασκευή 27-6-2014 με εξεταστική επιτροπή τους κυρίους, Κακούρη Γρηγόριο, Φίλιππο Οικονόμου, Παναγιώτη Αχιλλιά και Βασίλειο Μπίκο, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, δόθηκαν Πτυχία Ιεροψαλτών στους μαθητές, Νικόλαο Καραμάνο, Ιωάννη Βαγενά, Νικόλαο Σπηλιόπουλο, Στέλιο Αθανασόπουλο, Άγγελο Καρπέτα, Αικατερίνα Ευσταθίου και Ευγενία Παλασοπούλου, με βαθμό Άριστα. Η αξιότιμη επιτροπή συνεχάρη τους μαθητές και τους τόνισε τη μεγάλη αξία της ιεροψαλτικής τέχνης.

Το Σάββατο 28-6-2014 με εξεταστική επιτροπή τους κυρίους καθηγητές μουσικής, Κακούρη Γρηγόριο Δ/ντή της Σχολής, Μαυραγάνη Διαμαντή, Μπίκο Βασίλειο, Ηλιόπουλο Διονύσιο και Μαλαφή Γεώργιο, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, δόθηκαν : α) 5 Πτυχία Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα στους μαθητές, Σταυρόπουλο Χαρίλαο, Βαγενά Γεώργιο, Παπαδημητρόπουλο Σταμάτιο, Μπίρμπα Χρήστο και π. Πριονά Αριστείδη β) 5 Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα στους μαθητές, Τριανταφυλλόπουλο Ιωάννη, Βλάχο Δημήτριο, Κατσιβάλη Γεώργιο, Ζαρέντη Δήμητρα και Χριστοδουλόπουλο Ανδρέα.
Η επιτροπή συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους παρότρυνε για συνεχή μελέτη της εκκλησιαστικής μουσικής. Τέλος αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της Σχολής χάρη στο άοκνο ενδιαφέρων του Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.