HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για το "Γερμανοελληνικό ταμείο"

Παραθέτουμε αυτούσιο και  χωρίς κανένα σχόλιο,  το πρακτικό της 6/2014 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της  εικοστής...



Παραθέτουμε αυτούσιο και χωρίς κανένα σχόλιο, το πρακτικό της 6/2014 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της εικοστής πέμπτης (25ης) του μηνός Ιουλίου του έτους δύο χιλιάδες δέκα τέσσερα (2014) για το θέμα του Γερμανοελληνικού ταμείου (όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο "διαύγεια" - για την αντιγραφή "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS")

ΘΕΜΑ : «Περί ενημέρωσης για την πρωτοβουλία των Προέδρων της Ελληνικής και της Γερμανικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Γιοαχίμ Γκάουκ για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, και υποβολής προτάσεων του mΔήμου Καλαβρύτων, σ’ αυτό.».
Ο κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο ο οποίος ανέφερε τα εξής: θέλω να ενημερώσω, το Δημοτικό Συμβούλιο για μια πρωτοβουλία που πιστεύω ότι είναι χρήσιμη για το Δήμο μας και πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε με την ουσιαστική συμβολή της, ο Δήμος μας να στηρίξει και να υλοποιήσει σημαντικές και αναγκαίες δράσεις και έργα, προς όφελος των κατοίκων μας και ιδίως των νέων μας.
Αναφέρομαι, στην πρωτοβουλία, που ανέλαβαν και θα ανακοινώσουν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Εληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος, ως νέος, αγωνίσθηκε κατά του ναζισμού και των γερμανών κατακτητών, μετέχοντας στην εθνική αντίσταση, στην Ήπειρο και ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά την πρόσφατη, το Μάρτιο που μας πέρασε, επίσκεψή του στην Ελλάδα, την επίσκεψή του στους μαρτυρικούς
Λυγκιάδες των Ιωαννίνων και τη συγνώμη που ζήτησε από τους έληνες για τα εγκλήματα των γερμανών ναζιστών, στην κατοχή.
Η πρωτοβουλία αυτή των Προέδρων, αφορά, στην ίδρυση ενός, Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, με σημαντικούς πόρους, από τους οποίους θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν διάφορα έργα και δράσεις, όπως, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και νέων, βελτιώσεων σε σχολικές ή άλλες εκπαιδευτικές υποδομές, δράσεις, ανάδειξης και επεξεργασίας του παρελθόντος, διατήρησης άσβεστης της ιστορικής μνήμης, δράσεις, καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, φιλειρηνικές δράσεις, προγράμματα συντήρησης και εκσυγχρονισμού μουσείων, δράσεις προώθησης και ανάδειξης του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος των νέων μας κ.α.
Το Ελληνογερμανικό, αυτό, Ταμείο, απευθύνεται, κυρίως στις μαρτυρικές πόλεις, χωριά και δήμους, ως μια μορφή στήριξης και ενίσχυσης αυτών, χωρίς να συμψηφίζονται, όμως, οι τυχόν χρηματοδοτήσεις του με τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις, τις οποίες και ο μαρτυρικός μας Δήμος και οι άλλοι μαρτυρικοί Δήμοι και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, συνεχίζουμε, σταθερά, αταλάντευτα, αδιαπραγμάτευτα και δυναμικά να τις διεκδικούμε και να τις απαιτούμε από τη Γερμανία, δεν τις απεμπολούμε, επ’ ουδενί, ούτε, βεβαίως, καθ’ οιοδήποτε τρόπο, παραιτούμαστε από αυτές, με την χρηματοδότηση και
την αποδοχή και λήψη πόρων, απ’ αυτό, το Ταμείο.
Η πρωτοβουλία αυτή, είναι γνωστή και στους άλλους μαρτυρικούς Δήμους της χώρας μας και στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος και όλοι, εκτός, ίσως, ελαχίστων εξαιρέσεων, σκοπεύουμε, να αξιοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία των Προέδρων για την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και να υποβάλουμε προτάσεις για χρηματοδότηση, αναγκαίων δράσεων και έργων, απ’ αυτό, λαμβανομένης υπόψη και της γενικότερης, δυσχερεστατης για να μην πω τραγικής, οικονομικής κατάστασης των δήμων της χώρας, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης και περιορισμού των διατιθέμενων από το Κράτος, πόρων και εσόδων, προς αυτούς.
Μέσα, σ’ αυτά, τα πλαίσια, με βασικότερο, όλων, ότι δεν συμψηφίζουμε, με την όποια χρηματοδότησή μας, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο, την απαίτησή μας για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, τις οποίες και παρά την όποια χρηματοδότηση από το Ταμείο, συνεχίζουμε, δυναμικότερα, αταλάντευτα και χωρίς συμβιβασμούς ή υποχωρήσεις να τις διεκδικούμε, να τις απαιτούμε και να μην παραιτούμαστε απ’ αυτές και με βάση το αντικείμενο, τη φύση και το είδος των δράσεων, προγραμμάτων και έργων που θα χρηματοδοτεί το Ελληνογερμανικό Ταμείο (όπως παραπάνω τα ανέφερα) θεωρώ, ότι, ο μαρτυρικός Δήμος Καλαβρύτων, ο Δήμος μας, οι πολίτες του και οι νέοι του, έχουν να ωφεληθούν, από την υποβολή προτάσεων δράσεων και έργων για χρηματοδότησή τους, από το Ταμείο, χωρίς ο Δήμος μας, να χάνει τίποτα, ούτε, να σταματά τη διεκδίκηση, ούτε να απεμπολεί, ούτε να παραιτείται από την απαίτηση και την καταβολή των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων.
Μάλιστα, επειδή, υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα, δράσεις και έργα που θα προτείνουμε να υποστηριχθούν ακόμη και μέσα στο χρόνο που διανύουμε (το 2014), από τους πρώτους, δηλαδή,μήνες, λειτουργίας αυτού του Ταμείου, θεωρώ ότι στον πρώτο αυτό χρόνο και σε πρώτη φάση, γιατί το Ελληνογερμανικό Ταμείο αυτό εκτιμώ ότι, θα έχει διάρκεια και θα χρηματοδοτεί και τα επόμενα έτη, πιστεύω, ότι, κάποιες, πρώτες, δράσεις, παραδείγματος χάριν και ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, μπορούν, για το Δήμο μας να είναι α) η εξόφληση του σκηνοθέτη – παραγωγού κ. Γιάννη Κακολύρη προκειμένου να μας παραδώσει ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό ιστορικό υλικό βιωματικών μαρτυριών επιζώντων της κατοχής, του ολοκαυτώματος και των γεγονότων εκείνης της εποχής, διάρκειας, περίπου 90 ωρών, που ελήφθησαν από την κ. Γιώτα Κωνσταντοπούλου που περιδιάβηκε όλα σχεδόν τα χωριά των Καλαβρύτων και μαγνητοσκοπήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν από τον κ.
Κακολύρη. Το κόστος αυτής της εργασίας του Κακολύρη, είχε υποσχεθεί να το καλύψει το Περιφερειακό Ταμείο, αλά επειδή, το Ταμείο αυτό δεν το κάλυψε, ο Κακολύρης παρακρατεί και δεν μας παραδίδει αυτό το σημαντικό και αξιόλογο ιστορικό υλικό βιωματικών μαρτυριών 90 ωρών, εάν δεν τον εξοφλήσουμε, β) η εξόφληση του γλύπτη Λεοντίου ή Λεοντή, που κατασκεύασε ένα εξαίρετο γλυπτό της Ειρήνης και της Ελευθερίας (αυτό που σας δείχνω, στη φωτογραφία) μια πρωτοβουλία της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, στο κόστος του οποίου έχουν συμμετάσχει, πολλοί, όπως η ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, η Βουλή των Ελλήνων, οι Πρεσβείες Κύπρου, Γερμανίας κ.α. και
υπολείπονται, ακόμη, προκειμένου να παραληφθεί, αυτό το εξαιρετικό γλυπτό και να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση της πόλης μας, 30.000 ευρώ, περίπου, γ) για τη μετάφραση από τα Γερμανικά στα Ελληνικά και την έκδοση ενός βιβλίου με τα πρακτικά του συνεδρίου που έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην επέτειο των 50 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο καθηγητής Χάγκεν Φλάϊσερ και για τα οποία (μετάφραση και έκδοση) απαιτούνται περί τις 10.000 ευρώ περίπου, δ) για δράσεις και έργα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης χώρων συνάθροισης και άθλησης των νέων όπως του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, των γηπέδων μας κλπ., ε) για δράσεις και έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού μας Μουσείου, στ) για δράσεις και έργα μορφωτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών νέων και μαθητών του Δήμου μας, με αντίστοιχους δήμους της Γερμανίας και πολλές άλλες δράσεις.
Οι παραπάνω δράσεις και άλλες που θα προτείνουμε, σε επόμενο στάδιο, είναι αναγκαίες και απαραίτητες στον ιστορικό και μαρτυρικό Δήμο μας, εξυπηρετούν και προωθούν λειτουργικά και αποτελεσματικά τους σκοπούς και τους στόχους του και για να τις υλοποιήσει θα πρέπει να καταβάλει, εξ ιδίων, τα απαιτούμενα ποσά, τα οποία και δεν διαθέτει – λόγω της δραματικής μείωσης και περικοπής των πόρων και των επιχορηγήσεων από το κράτος – και το Ελληνογερμανικό Ταμείο, θεωρώ, ότι αποτελεί, μια καλή και ίσως τη μόνη ευκαιρία και δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών και άλλων συναφών δράσεων και έργων , από τη στιγμή, μάλιστα ,που επαναλαμβάνω, με την υποβολή προτάσεων και τη χρηματοδότησή τους, δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, ούτε κάνουμε κανέναν συμψηφισμό με τις γερμανικές αποζημιώσεις ούτε παραιτούμαστε από τη διεκδίκησή τους και συνεχίζουμε δυναμικά και ανυποχώρητα να τις διεκδικούμε.
Ενόψει όλων των ανωτέρω, προτείνω να υποστηρίξει ο μαρτυρικός Δήμος μας την πρωτοβουλία των δύο Προέδρων Παπούλια και Γκάουκ, με την αποδοχή του ιδρυθησομένου Ελληνογερμανικού Ταμείου και να υποβάλει ο Δήμος μας προτάσεις, σ’ αυτό, το Ταμείο, για τη χρηματοδότηση τους, όπως αυτές που προανέφερα.
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ασπρούλιας, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, είπε ότι: Το θέμα σήμερα τίθεται για ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και έχει διατυπωθεί στην πρόσκληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης για την σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε Καταστατικό για να γνωρίζουμε τι ψηφίζουμε, δεν νομίζω ότι θα τεθεί θέμα ψηφοφορίας που ανέφερε ο κ. δήμαρχος να εγκρίνουμε τη συμμετοχή του Δήμου στο υπό ίδρυση ταμείο. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε γι’ αυτό τώρα, άλλωστε όπως έρχεται το θέμα, είναι για ενημέρωση και όχι για λήψη σχετικής απόφασης. Αν παρ’ όλα αυτά τεθεί σε ψηφοφορία, δηλώνω αποχή.
Τώρα, αφού γίνεται αυτή η συζήτηση, πρέπει να δούμε πιο είναι το κορυφαίο ζήτημα. Το κορυφαίο ζήτημα λοιπόν, είναι η διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Επανορθώσεων και να μην θεωρηθεί ως άμβλυνση με τις προαναφερόμενες δράσεις από τον κ. δήμαρχο ή απ’ άλες που τυχόν προταθούν.
Ο Δήμος πρέπει να κάνει μνημεία, τα πυρπολημένα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, εναπομείναντα σπίτια στο Δήμο Καλαβρύτων, τα οποία θα απαλλοτριώσει και να θυμίζουν την θηριωδία του Ναζισμού-Φασιμού. Ο Δήμος να κατασκευάσει Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης επί της δημοτικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως και κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, της πλατείας Πετιμεζέων. Να επιληφθεί άμεσα η νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει προσεχώς.
Το βασικότερο και σημαντικότερο είναι η διατήρηση της μνήμης και η αλαγή πολιτικής και μέσα από ο δήμο, γιατί ο Ναζισμός και ο φασισμός βρίσκεται σε μία «άνθηση’ απ’ ότι φάνηκε και από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών . Λήψη λοιπόν τέτοιων πρωτοβουλιών και τέτοιων δράσεων από το Δήμο, για το οριστικό πέρασμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτής της μαύρης σελίδας του Φασισμού ,για το τσάκισμά του.
Με την ευκαιρία της συζήτησης αυτής, γίνεται γνωστό ότι μια τέτοια πρωτοβουλία κατά του Φασισμού, θα λάβει χώρα στις 23-08-2014, στα Καλάβρυτα, που διοργανώνεται από το ΚΚΕ,.
Επιλέχτηκε η ημέρα της 23ης Αυγούστου για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης- συγκέντρωσης, διότι η Ε.Ε. θέσπισε τη μέρα αυτή (23/08), ως μέρα εξομοίωσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων, δηλαδή, εξομοίωση και εξίσωση του Ναζισμού –Φασισμού και Κομουνισμού και επιλέχτηκαν τα Καλάβρυτα με το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα από τα Ναζιστικά-Φασιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, διάβασε στο Σώμα, αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Προέδρου της Γερμανίας κ. Γκάουκ και το πρόγραμμα για τους μαρτυρικούς δήμους. Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει ευθύνη του κ. Δημάρχου αλά και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων που εδώ και 3,5 χρόνια ως δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν επεξεργαστεί το θέμα αυτό. Τέλος δήλωσε ότι δεν νοιώθει σίγουρος ότι μπορεί να εκπροσωπήσει την πόλη των Καλαβρύτων, ποια θα είναι η σχέση μας με την Γερμανία, αυτό ανέφερε ότι είναι δουλειά των φορέων της πόλης και του Δήμου, των κατοίκων πρώτα και κύρια.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, ανέφερε ότι, θεωρεί για το θέμα αυτό που συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει σκοπιμότητα, ειδικά από τον Πρόεδρο της Γερμανίας. Το θέμα αυτό, έπρεπε να έχει συζητηθεί από πριν και να έχουμε καταλήξει, τι κατεύθυνση πρέπει να έχουμε με τη Γερμανία. Η πόλη και οι κάτοικοι που έχουν «φάει» το έγκλημα, πρέπει να εκφέρουν προηγούμενα γνώμη και έπειτα εμείς. Θέλει να τονίσει στο Σώμα, για την γνωστή προβολή ταινίας, όπου δείχνεται η μισή αλήθεια σύμφωνα με το πολιτικό πιστεύω αυτού που έκανε την ταινία αυτή, και η άλη μισή αλήθεια κρύβεται. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Την ευθύνη για τα χρήματα που απαιτούν οι γλύπτες από το Δήμο για έργα που είχε παραγγείλει το ΔΜΚΟ, την έχουν οι τότε διοικούντες, το τότε Δ.Σ του Δ.Μ.Κ.Ο ή του Δήμου όπου διαχειρίστηκαν με εξουσιοδότηση του Δ.Σ τα πράγματα αυτά. Τέλος, ζήτησε από τον κ. δήμαρχο, να του γνωστοποιηθούν οι χρηματοδότες του γλυπτού.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, ρώτησε, μήπως πρέπει το θέμα να αναβληθεί για να υπάρξει πρώτα συζήτηση γι’ αυτό μεταξύ των φορέων και των πολιτών και μετά το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά;
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, είπε ότι το θέμα που έθεσε ο κ. δήμαρχος, είναι, αν συμφωνούμε να συμμετέχουμε ως δήμος με τους όρους που θέλουμε σ’ αυτό το ταμείο και να γίνει συζήτηση των συλλόγων και λοιπών φορέων και να φέρουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όχι μόνο λόγια.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Δουκλιάς, αφού ζήτησε και πήρε το λόγο, είπε ότι πρέπει να στηρίξουμε την πρόταση του κ. δημάρχου με προσοχή.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος, έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος τον ζήτησε και ο οποίος, συνοψίζοντας, ανέφερε ότι, η συζήτηση στην πόλη και οι σχέσεις που πρέπει να έχει με τη Γερμανία, έχει γίνει και έχει λυθεί, από χρόνια, από την αποστολή των νέων καλαβρυτινόπουλων στη Γερμανία, το 1953, για εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση, από την υποδοχή και
αποδοχή των επισήμων επισκέψεων του πρέσβη της Γερμανίας από τον αείμνηστο Δήμαρχο Πάνο Πόλκα και όλους τους μετέπειτα, μέχρι σήμερα, Δημάρχους, από την αποφασισθείσα από το δημοτικό μας συμβούλιο συμμετοχή του Δήμου μας στην Εληνογερμανική Συνέλευση (DGV), από τις πολύ καλές σχέσεις που είχαμε αναπτύξει και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε με δήμους, οργανισμούς και φορείς της Γερμανίας, επ’ αμοιβαίω όφελος και εδώ να υπενθυμίσω την υποστήριξη φορέων της Γερμανίας στην κατασκευή του γηροκομείου μας (Ευαγγελική Εκκλησία της
Ανατολικής Γερμανίας) ή του Χιονοδρομικού μας Κέντρου (Δήμος Biberach) καθώς και τις δωρεές των δύο πυροσβεστικών οχημάτων και των δύο πιάνων που έχουμε αποδεχθεί και λάβει από την πρεσβεία της Γερμανίας.
Μετά απ’ αυτά που ανέφερα και την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, προτείνω, η απόφαση που θα ληφθεί, να ξεκινά και να έχει ως πρώτη βασική και κύρια διάταξή της 1) Υπό τον απαράβατο, σαφή, ρητό και κατηγορηματικό όρο, ότι, δεν παραιτούμαστε, σε καμιά περίπτωση, από τη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων ούτε τις απεμπολούμε, ούτε τις συμψηφίζουμε με τις όποιες χρηματοδοτήσεις από το Ελληνογερμανικό Ταμείο, αλά, συνεχίζουμε να τις διεκδικούμε, δυναμικότερα και ανυποχώρητα και παρά και ανεξάρτητα από τυχόν χρηματοδοτήσεις που θα λάβουμε από το Ταμείο αυτό, και να συνεχίζει 2) Αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των προέδρων της Ελληνικής και Γερμανικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Γιόαχιμ Γκάουκ, για την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνογερμανικού
Ταμείου για το Μέλλον και 3) Να υποβάλει ο Δήμος Καλαβρύτων προτάσεις δράσεων και έργων, όπως αυτές που, ενδεικτικά, προανέφερα, για την υποστήριξη και χρηματοδότησή τους από το Ελληνογερμανικό Ταμείο. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Χουλιάρας, θέτει σε ψηφοφορία την προαναφερόμενη πρόταση του κ. Δημάρχου.
Υπέρ της πρότασης αυτής του κ. Δημάρχου, ψήφισαν δώδεκα (12) δημοτικοί σύμβουλοι, ήτοι οι κ.κ. : 1) Δημήτριος Χουλιάρας, 2) Μαγκαφάς Νικόλαος, 3) Γεωργακοπούλου Χαρίκλεια, 4) Λάππας Παναγιώτης, 5) Παναγιώτης Καυγάς, 6) Αναστασοπούλου-Πεντζιά Ανδριάνα, 7) Φλογεράς Ευθύμιος, 8) Θεοδωρακόπουλος Φώτιος, 9) Κοντογιάνης Δημήτριος, 10) Δουκλιάς Σωτήριος, 11) Καράς Βασίλειος και 12) Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος.
Δύο (2) δημοτικοί σύμβουλοι, ψήφισαν την αναβολή της συζήτησης του θέματος, ήτοι οι κ.κ. : 1) Λεωνίδας Βασιλόπουλος και 2) Θεοφάνης Παπαγεωργίου.
Ένας (1) δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε αποχή από την ψηφοφορία, ήτοι ο κ. Βασίλειος Ασπρούλιας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων
{Με ψήφους δώδεκα (12) υπέρ, έναντι μίας (1) αποχής και δύο (2) υπέρ της αναβολής}
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Υπό τον απαράβατο, σαφή, ρητό και κατηγορηματικό όρο, ότι, δεν παραιτούμαστε, σε καμιά περίπτωση, από τη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων, ούτε τις απεμπολούμε, ούτε τις συμψηφίζουμε με τις όποιες χρηματοδοτήσεις από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, αλά, συνεχίζουμε να τις διεκδικούμε, δυναμικότερα
και ανυποχώρητα και παρά και ανεξάρτητα από τυχόν χρηματοδοτήσεις που θα λάβουμε από το Ταμείο αυτό.
2. Αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των Προέδρων της Ελληνικής και Γερμανικής Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Γιόαχιμ Γκάουκ, για την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.
3. Να υποβάλει, ο Δήμος Καλαβρύτων, προτάσεις, δράσεων, προγραμμάτων και έργων, όπως αυτές, που, ενδεικτικά, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, για την υποστήριξη και χρηματοδότησή τους, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 25/2014.
Αφού γράφτηκε, υπογράφτηκε όπως φαίνεται παρακάτω:
Ο Πρόεδρος Χουλιάρας Δημήτρης
Ο Δήμαρχος Λαζουράς Γιώργος
Τα Μέλη
 Μαγκαφάς Νικόλαος
Γεωργακοπούλου Χαρίκλεια
Λάππας Παναγιώτης
Καυγάς Παναγιώτης
Αναστασοπούλου-Πεντζιά Ανδριάνα
Φλογεράς Ευθύμιος
Θεοδωρακόπουλος Φώτιος
Παπαγεωργίου Φάνης
Κοντογιάνης Δημήτριος
Βασιλόπουλος Λεωνίδας
Δουκλιάς Σωτήριος
Καράς Βασίλειος
Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος
Ασπρούλιας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ