HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγάλη επιτυχία το 9o τουρνουά τάβλι της Κέρτεζης (φωτό)

Το τάβλι στην Κέρτεζη 9o τουρνουά τάβλι Κέρτεζης συνεχίστηκε για ένατη συνεχή χρόνια με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές και εκτός Κέ...


Το τάβλι στην Κέρτεζη 9o τουρνουά τάβλι Κέρτεζης συνεχίστηκε για ένατη συνεχή χρόνια με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές και εκτός Κέρτεζης για 3 ημέρες από 7 μμ και έως αργά λίγο πριν της δώδεκα. Ο ήχος από τα ζάρια και τα πειράγματα των παιχτών έδωσαν ένα άλλο χρώμα, κάτω από τον πλάτανο στην όμορφη πλατεία της Κέρτεζης, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθούσε τα αποτελέσματα με συνεχόμενη ροή από την γλυκύτατη φωνή της Δήμητρας. 
Σχετικά με τον παράγοντα τύχης, το ζάρι αποτελεί έναν εξωτερικό παράγοντα που μπορεί να ευνοήσει τον έναν ή τον άλλο παίκτη. Το τάβλι είναι ένα παιχνίδι τεχνικό αλλά και τυχερό. Στο τουρνουά της Κέρτεζης παίζεται "πόρτες" "πλακωτό" και το "φεύγα" από τα παιχνίδια το πλακωτό γενικά θεωρείται ότι έχει τον σχετικά μικρότερο παράγοντα τύχης, το φεύγα ότι έχει μεγαλύτερο παράγοντα τύχης από το πλακωτό και ότι οι πόρτες ακόμα μεγαλύτερο παράγοντα τύχης.
Σημειώνεται όμως ότι αυτό σχετίζεται με την δυνατότητα που κατέχει το ζάρι να ευνοεί τον έναν ή τον άλλο παίκτη και όχι με τις τεχνικές απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού. Για παράδειγμα στο πλακωτό ένας παίκτης μπορεί από καθαρή τύχη να φέρει ζάρι και να πλακώσει βαθιά στην περιοχή του αντιπάλου πούλι και να έρθει έτσι σε πολύ πλεονεκτική θέση. Αυτή είναι μια πιθανότητα που δίνει κάπως αυξημένο χαρακτήρα τύχης στο πλακωτό, αλλά οι τεχνικές ικανότητες που απαιτούνται από έναν παίκτη για να έχει πιθανότητα να ανατρέψει αυτήν την δυσμενή θέση ίσως είναι ανώτερες από αυτές που συναντά κάποιος στις πόρτες. 
Το 2014 στο βάθρο ανέβηκαν 1ος Σπυρόπουλος Τάκης 2η Αναστασοπούλου Μαρία 3ος Λάζαρης Σωτήρης ενω  4ος ο Καράμπουλας Δημοσθένης



Νίκος Κωνσταντακόπουλος
Πρόεδρος Κερτεζιτών Αθήνας




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.