HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρ.Ρούπας: Παρέμβαση για Παράταση Ένταξης Επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

Με συνεχή επικοινωνία και επίσκεψη του Αν. Γραμματέα Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ηρακλή Ρούπα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, γίνεται προσπάθει...

Με συνεχή επικοινωνία και επίσκεψη του Αν. Γραμματέα Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ηρακλή Ρούπα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, γίνεται προσπάθεια όπως δοθεί παράταση σε όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό 3299 προκειμένου αυτές να δηλώσουν πρόθεση ολοκλήρωσης πέραν της 30ης Ιουνίου όπως μέχρι σήμερα είχε ορισθεί με πρόσφατη Υπουργική απόφαση.

Η στήριξη της υγιούς και καινοτόμας επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική προυπόθεση για την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια. Για να επιτευχθεί όμως ο στόχος απαιτείται η ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου με όσο το δυνατόν περισσότερες παραμέτρους διευκολύνσεων προς τις εντασσόμενες επιχειρήσεις με εγκεκριμένα προγράμματα. Παρά δε το γεγονός ότι η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό έκλεισε τέλος Ιανουαρίου 2010 με διορθωτικές κινήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης μέχρι 31/12/2016 με μόνη προϋπόθεση να δηλωθεί πρόθεση υλοποίησης μέχρι την 30 Ιουνίου. Προϋπόθεση ουτοπική κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Με το ξέσπασμα τις κρίσης και την γενικότερη στενότητα των επενδυτών αρκετά σχέδια μπήκαν στον «πάγο». Για όλους όμως το βασικότερο πρόβλημα ήταν ότι οι τράπεζες λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν αναίρεσαν τις εγκρίσεις δανεισμού. Μέχρι την φετινή χρονιά τίποτα ουσιαστικά δεν είχε αλλάξει καθώς οι τράπεζες αδυνατούσαν να χρηματοδοτήσουν τις Επενδύσεις. Αποτέλεσμα την πραγματικότητας αυτής ήταν να υπάρξει ελάχιστο ενδιαφέρον δήλωσης συμμετοχής την 30η Ιουνίου. Από τον Ιούνιο και μετά όμως φαίνεται να αναπτύσσεται μία έντονη μεταστροφή της στάσης των τραπεζών που πλέον προβαίνουν σε εγκρίσεις χρηματοδότησης εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Για τον λόγο αυτό, με δεδομένο ότι η μη έγκαιρη –λόγω συνθηκών- δήλωση υλοποίησης από ενταγμένες επιχειρήσεις κινδυνεύει να ακυρώσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων που θα μπορούσαν να ωριμάσουν, η παρέμβαση του Ηρακλή Ρούπα στόχευε στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων Υφυπουργών και του Υπουργού στην ανάγκη τουλάχιστον αποδοχής προθεσμίας παράτασης δήλωσης συμμετοχής μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες είδη υπάρχει έγκριση χρηματοδότησης από Τράπεζα.

Με δεδομένο ότι το ανωτέρω θέμα αφορά σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιφέρεια, η μη ενεργοποίηση ώριμων επενδύσεων θα αποτελέσει περεταίρω πλήγμα για την οικονομία της περιοχής, αλλά κυρίως θα στερήσει από εκατοντάδες εργαζόμενους την ενεργοποίηση νέων θέσεων εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.