HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρ.Ρούπας: "Οι "νομοθέτες" εξακολουθούν ν' αγνοούν τα αυτονόητα"

Γράφει ο οικονομολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ  Ηρακλής Ρούπας Για ακόμα μία φορά το Υπουργείο Οικονομικών στά...

Γράφει ο οικονομολόγος και αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Ηρακλής Ρούπας
Για ακόμα μία φορά το Υπουργείο Οικονομικών στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων προκαλώντας σύγχυση και προβληματισμό σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κατά την διαδικασία επιβολής του ΕΝΦΙΑ. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε αυτό που πολλές φορές έχω επισημάνει σχετικά με την ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο κάποιοι, εκτός καθημερινής πραγματικότητας και ίσως αδυναμίας γνώσης, νομίζουν ότι νομοθετούν –ειδικά στο ΥΠΟΙΚ- προκαλώντας όχι μόνον σύγχυση και σημαντικά προβλήματα στους φορολογούμενους, αλλά κυρίως θέτοντας εμπόδια στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλεται από την Κυβέρνηση για να θεωρήσει επιτέλους ο πολίτης πως υπάρχει σοβαρότητα και αξιοπιστία. Είναι κρίμα οι «νομοθέτες» να εξακολουθούν να αγνοούν τα αυτονόητα.
Ενώ λοιπόν θα περίμενα από τον κύριο Χαρδούβελη να προωθεί άμεσα την πλήρη απαλλαγή του Φόρου Ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού –έστω και αν το μέτρο σε πρώτη φάση θα αφορούσε λίγους- γινόμαστε κοινωνοί -δια μέσου των ατυχών δηλώσεών του- της διαπίστωσης ότι έχουν αναγνωρισθεί πολλά λάθη που έχουν γίνει καθώς γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν. Ενώ δηλαδή ο πολίτης για τον οποίο δεν αναγνωρίζονται ελαφρυντικά αναμένει την προοδευτική ανάκτηση αξιοπιστίας από την Κυβέρνησή του, κατάπληκτος ενημερώνεται –μέσω των γνωστών δηλώσεων του Υπουργού για τον ΕΝΦΙΑ- πως αυτή ακριβώς η υποχρέωση προς τους πολίτες κάθε ευνομούμενου κράτους αποτελεί έργο που «δεν είναι εύκολο, αλλά θα γίνει».
Προφανώς πρέπει όλα να αλλάξουν καθώς το Υπουργείο επιτέλους με σοβαρότητα πρέπει να δει όλο το σύστημα φορολόγησης. Προφανώς πρέπει να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. Όμως, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν. Όταν δε γίνει αντιληπτό πως πρέπει να σταματήσει η εκάστοτε Κυβέρνηση να απολογείται αναδρομικά για νομοθετικές αστοχίες που διορθώνει εκ των υστέρων, τότε ίσως υποχρεωθεί να επιδείξει στο μέλλον την δέουσα σοβαρότητα για τα δύσκολα θέματα που θα έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.