HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άκυρη η μη εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δ Σ. Καλαβρύτων

Ακυρη, σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, η μη εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρ...



Ακυρη, σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, η μη εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων στην χθεσινή και με πολλές αντεκλίσεις διαδιακσία εκλογής προεδρείου.
Σύμφωνα με την  εγκύκλιο τουΥΠ.ΕΣ 30565/ΕΓΚ.43/6-8-14 (ΑΔΑ: 7Ν27Ν-ΡΒΩ) ορίζεται ρητά η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου και γραμματεα του Δημοτικού Συμβουλίου αφού χαρακτηριστικά αναφέρει οτι η εκλογή είναι οριστική: έστω και εάν οι θετικές ψήφοι είναι λιγότερες από τις αρνητικές.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΎΚΛΙΟΣ
"Β΄ φάση- Εκλογή µελών Προεδρείου από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο
Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, και αφού έχουν αναδειχθεί οι υποψήφιοι για τα αξιώµατα του Προεδρείου, συνέρχονται από κοινού όλοι οι σύµβουλοι και της πλειοψηφίας και της µειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την εκλογή πλέον του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραµµατέα από το σύνολο των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Σηµειώνεται ότι η εκλογή αυτή γίνεται µόνο ανάµεσα στους εκλεγέντες υποψήφιους ∆ηµοτικούς Συµβούλους που αναδείχθηκαν κατά την διαδικασία της Α’ φάσης και δεν µπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τα αξιώµατα αυτά από άλλους ∆ηµοτικούς Συµβούλους.
Η εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραµµατέα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου γίνεται χωριστά για κάθε ένα από τα ανωτέρω αξιώµατα µε µυστική ψηφοφορία. 53 Άρθρο 64 παρ. 1 του ν. 3852/2010.Οι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι θέτουν µέχρι ένα σταυρό προτίµησης στον υποψήφιο για κάθε αξίωµα του Προεδρείου.
Α’ ψηφοφορία: Για να εκλεγεί ο προταθείς υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος σε αξίωµα του Προέδρου, Αντιπροέδρου ή Γραµµατέα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Β’ ψηφοφορία: Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία, κατά την οποία οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Γ ψηφοφορία: Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου 54 Άρθρο 64 παρ. 2 του ν. 3852/2010..
Σηµειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τα αξιώµατα που αναδείχθηκαν κατά τη διαδικασία της Α’ φάσης εκλέγονται στην Β’ φάση, έστω και εάν οι θετικές ψήφοι είναι λιγότερες από τις αρνητικές."

ΣΥΜΦΩΝΑ με το ρεπορταζ, η παραταξη Κατσικόπουλου και Κούκια, έχουν ηδη προβέι στις απαραιτητες ενεργειες για την κατωχύρωση της εκλογής και θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.