HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ.Κατσικόπουλος: ΑΚΥΡΗ η Επανάληψη εκλογής Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δ.Σ.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, απέστειλε ο επικεφαλής της μέιζονος αντιπολήτευσης κ. Δημητριος Κατσικό...



Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, απέστειλε ο επικεφαλής της μέιζονος αντιπολήτευσης κ. Δημητριος Κατσικόπουλος σχετικά με την μη τηρηση της διαδιασίας εκλογής, αντιπροέδρου και γραμματέας στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο. 
Η Επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά την αποστολή της δεύτερης πρόσκλησης για την συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου 2014 για την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα του Δ.Σ. και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής καθώς και εκπροσώπων του Δήμου μας στην γενική συνέλευση της περιφερειακής ένωσης Δυτικής Ελλάδας, σας αναφέρουμε τα εξής:
Κακώς οδηγήσατε το σώμα σε επαναληπτική συνεδρίαση, διότι με βάση την εγκύκλιο, ΥΠ.ΕΣ 30565/ΕΓΚ.43/6-8-14 (ΑΔΑ: 7Ν27Ν-ΡΒΩ) που αφορά την εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων, αναφέρει ρητά: «ότι οι υποψήφιοι για τα αξιώµατα που αναδείχθηκαν κατά τη διαδικασία της Α’ φάσης εκλέγονται στην Β’ φάση, έστω και εάν οι θετικές ψήφοι είναι λιγότερες από τις αρνητικές” . Ως εκ τούτου, κακώς έγινε διακοπή της ως άνω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων λόγω μη εκλογής αντιπροέδρου Δ.Σ. που προέρχεται από τη μείζονα Αντιπολίτευση καθώς και του Γραμματέα που προέρχεται από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Το ζήτημα της εκλογής του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δ.Σ. έχει λυθεί με βάση την ως άνω ερμηνευτική εγκύκλιο με την κανονική εκλογή του Αντιπρόεδρου Παναγιώτη Βαρβιτσιώτη από την μείζονα αντιπολίτευση και του Γραμματέα Λεωνίδα Βασιλόπουλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Κατόπιν τούτου,
Η επικείμενη εκλογική διαδικασία την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου είναι άκυρη. Σας καλούμε, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να ενημερωθείτε για όσα ορίζει ο Νόμος και οι Ερμηνευτές εγκύκλιοι και να πράξετε τα δέοντα. Τέλος δε, σας επισημαίνουμε ότι στις ίδιες σελίδες 18-19 της Εγκυκλίου 43 του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι η εκλογή του Προέδρου- Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δ.Σ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία και αυτό το τονίζει και το υπογραμμίζει ο νομοθέτης. Η σφοδρότατη, λοιπόν, αντίδραση, τόση η δική σας, όσο και του κ. Δημάρχου στην παρατήρηση μελών της αντιπολίτευσης όπως η ψηφοφορία διεξαχθεί στο παραβάν για να τηρηθεί η μυστικότητα έχει προβληματίσει τους πάντες. Γι αυτό θα παρακαλέσουμε από τούδε και στο εξής να τηρείτε το νόμο και τις διαδικασίες και να μην πράττετε κατά το δοκούν. Αφήνουμε, ασολίαστους προς το παρόν τους βαρύτατους και προσβλητικότατους χαρακτηρισμούς που απευθύνατε στο σύνολο της αντιπολίτευσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και έχετε την αποκλειστική ευθύνη. Τα προβλήματα του τόπου μας τρέχουν , απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι κωλυσιεργίες ακόμα και στα αυτονόητα.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή ότι η "συναίνεση" που επικαλείται, πρέπει να έχει αφετηρία τον σεβασμό και την νομιμότητα και όχι την αλαζονεία και τον αυταρχισμό.
Καλάβρυτα 8 Σεπτεμβρίου 2014
Ο Αρχηγός της μείζονος  Αντιπολίτευσης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.