γράφει ο Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος Με τον πιο επαίσχυντο και δουλοπρεπή τρόπο, απέρχεται από την Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας ο...
γράφει ο Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος
Με τον πιο επαίσχυντο και δουλοπρεπή τρόπο, απέρχεται από την Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κος Κάρολος Παπούλιας.
Υπογράφει το Γερμανικό πρόγραμμα-τερατούργημα «το ταμείο για το μέλλον». Ένα πρόγραμμα που στοχεύει καθαρά στην ανατροπή της ιστορίας, την αποποίηση των ευθυνών, στο μέτρο του δυνατού, του γερμανικού Φασισμού-Ναζισμού, την εκμαύλιση των συνειδήσεων των νέων, τον οριστικό ενταφιασμό του Ελληνικού αιτήματος ηθικής και υλικής αποκατάστασης από τους Γερμανούς, των καταστροφών του ναζισμού.
Ενδεικτικό της γερμανικής πολιτικής και της υποτέλειας που χαρακτηρίζει τον Έλληνα Πρόεδρο είναι ότι κατά τις επίσημες συζητήσεις και τις σχετικές συμφωνίες με τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουτ, δεν έγινε καμιά αναφορά στο ελληνικό αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο ιστορικός του μέλλοντος ελπίζουμε να γράψει κάποτε και για την θητεία της Ελληνικής Προεδρίας, για τον Γερμανοτραφή- αντιστασιακό και σοσιαλιστή Πρόεδρο κύριο Κάρολο Παπούλια. Τον Πρόεδρο που εξάντλησε μια ολόκληρη θητεία με αγιασμούς, ευχολόγια και υπογράφοντας βέβαια όλα τα σχέδια Νομοθετικού περιεχομένου που γονάτισαν τον Ελληνικό Λαό.
Απροκάλυπτος και κυνικός με το σύγχρονο πνεύμα του Γερμανού επικυρίαρχου, ο υπουργός της Γερμανίας Μικαελ Ροτ δήλωσε στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους από τις μαρτυρικές πόλεις της Ελλάδας: ¨τα ζητήματα αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο έχουν για την Γερμανία νομικώς διευκρινισθεί οριστικά¨, και συνέχισε, αδειάζοντας «εν ριπή οφθαλμού» τις μέχρι τώρα Ελληνικές κυβερνήσεις και τους γερμανολάτρεις- διεκπεραιωτές και πρόθυμα παπαγαλάκια της γερμανικής πολιτικής, ¨για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις δεν τέθηκαν ως θέμα στις Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις. Για την Γερμανία έκλεισε οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων με την συμφωνία του 1961 με την κυβέρνηση Καραμανλή¨. Από τους πρώτους, δυστυχώς, συνεργάτες και διεκπεραιωτές της γερμανικής πολιτικής είναι οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες της πρώτης μαρτυρικής πόλης της Ελλάδας, τα ιστορικά και πολύπαθα Καλάβρυτα.
Βέβαια το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο δεν έκλεισε και η Γερμανική Εξωτερική πολιτική με τρόπο μεθοδικό και πρακτικό, χρησιμοποιώντας πάντα τους ντόπιους συνεργάτες της, προσπαθεί να κλείσει κάθε χαραμάδα που υπάρχει.
Είναι επιτακτική η ανάγκη, τα κόμματα, οι φορείς, το «Εθνικό Συμβούλιο Αποζημιώσεων», ο «Σύνδεσμος Μαρτυρικών Πόλεων» και ο κάθε Έλληνας πολίτης, να πάρει θέση και να αντισταθεί σε αυτές τις επιλογές.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.