HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία οι Εκδηλώσεις στο Λεχούρι Καλαβρύτων

Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις το δεκαπενταύγουστο στο Δημοτικό διαμέρισμα Λεχουρίου–Κερασιάς του Δήμου Καλαβρ...

Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις
το δεκαπενταύγουστο στο Δημοτικό διαμέρισμα
Λεχουρίου–Κερασιάς του Δήμου Καλαβρύτων



Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Λεχουριτών και Κερασοβινών για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο δημοτικό διαμέρισμα Λεχουρίου Καλαβρύτων από Δευτέρα 11 έως και Σάββατο 16 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν εκατοντάδες ντόπιους και κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων αλλά και παραθεριστών, οι οποίοι έτσι γνώρισαν τις ομορφιές του Λεχουρίου και της Κερασιάς ενώ παράλληλα συμμετείχαν στις ψυχαγωγικές δράσεις.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες αφού ήθελε να γνωρίσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλαιότερους παραδοσιακούς τρόπους ψυχαγωγίας ξεκινώντας από το τάβλι και τη δηλωτή έως το δημοτικό τραγούδι και το παραδοσιακό πανηγύρι.
Σημαντική ήταν και η συμβολή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που περιγράφονται παρακάτω του Γιώργου Τσεκλένη πρώην Προέδρου του συλλόγου.
Στις 11-14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τουρνουά παιχνιδιού τράπουλας (δηλωτής) και τάβλι όπου νικητές αναδείχθηκαν ο Ανδρέας Πορετσάνος στο πρώτο και ο Χαράλαμπος Οικονόμου στο δεύτερο. Η μεγάλη έκπληξη προήλθε από τη συμμετοχή του υπεραιωνόβιου Κυριάκου Καζαζάκη ο οποίος παρά τα 103 χρόνια του έπαιξε τάβλι και βραβεύτηκε, προκαλώντας τον ενθουσιασμό και αποσπώντας τις επευφημίες όλων να λάβει μέρος και του χρόνου
Την Παρασκευή 15 Αυγούστου έγινε αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα και ποτά στον προαύλιο χώρο
Το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 11μμ στην κεντρική πλατεία του Λεχουρίου το συγκρότημα του Γιώργου Κούνα έπαιξε δημοτική μουσική και τραγούδι. Ακολούθησε λαϊκό πρόγραμμα με τους Γιάννη Σταμάτη Μπουζούκι και Νεκτάριο Κυριαζή Τραγούδι
Τέλος για την ενίσχυση του συλλόγου και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων διεξήχθη λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που προσέφεραν οι: Γεώργιος Γεωργόπουλος, Γεώργιος Καζαζάκης, Ανδρέας Παπλάς, Κωνσταντίνος Κομνηνός, Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Σκιτζής, Γεώργιος Κυριαζής, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Χριστοπούλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Λαδάς, Λάμπρος Κυριαζής, Ανδρέας Τσουκαλάς, Δημήτρης Αρβανίτης, Νίκος Βούλγαρης, Θανάσης Γιαννόπουλος, Αναστάσιος Αρβανίτης, Βάσω Οικονόμου και Ανδρέας Σπηλιώτης. Οι λαχνοί που κληρώθηκαν είναι οι: 030, 114, 133, 139, 141, 341, 429, 430, 434, 460, 465, 467, 525, 539, 610, 885, 967, 984.
Παράλληλα το τριήμερο 16-18 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο γήπεδο μπάσκετ στις Σειρές του Δήμου Καλαβρύτων το 16ο τουρνουά Μπάσκετ της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας-Δήμου Καλαβρύτων με νικήτριες τις ομάδες εφήβων και ανδρών του Λεχουρίου με προπονητή τον Ανδρέα Θεοχάρη.
Οι αθλητές που έπαιξαν με την ομάδα εφήβων ήταν: Β. Βλάχος, Γ. Βλάχος, Ν. Γιάνναρος, Β. Κούρτης, Β. Μιχαλόπουλος, Κ. Ντίνος, Α. Παπαδόπουλος, Η. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Κ. Σκαρπέλος, Κ. Τσεκλένης.
Οι αθλητές που έπαιξαν με την ομάδα ανδρών ήταν: Β. Βλάχος, Ν. Γιάνναρος, Α. Θεοχάρης, Κ. Θεοχάρης, Γ. Κυριαζής, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Μπακλέσης, Γ. Μπιλιάνης, Χ. Παπαδόπουλος, Π. Σκόνδρας, Θ. Στούμπανος, Κ. Στούμπανος, Π. Τσεκλένης.
Ο Σύλλογος Λεχουριτών & Κερασοβινών «τα Εισόδια της θεοτόκου» ήταν υποστηρικτής του τουρνουά μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.