HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρώτο Δημοτικό συμβούλιο με αντεγκλήσεις και εντάσεις - Δεν εξελέγη Αντιπρόεδρος και Γραμματέας Δ.Σ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων και δεν κατάφερε να εκλέξει προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων και δεν κατάφερε να εκλέξει προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου αφού οι αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους κυριάρχησαν με αποτέλεσμα την εκλογή μόνον του Προέδρου (Δημ.Κοντογιάννη) και όχι των μελών του (Αντιπροέδρου και Γραμματέα).
Η αντιπολίτευση (Κατσικόπουλος και Κούκιος), απέρριψαν την πρόταση Λαζουρά για συναινετική εκλογή και ζήτησαν την διεξαγωγή της εκλογής όπως ορίζει ο νόμος. 
Ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης που προτάθηκε από την παράταξη του κ. Δ. Κατσικόπουλου και ο υποψήφιος Γραμματέας, Λεωνίδας Βασιλόπουλος που προτάθηκε από την παράταξη του κ. Κούκιου, δεν εξελέγησαν, αφού σε καμμία από τις τρεις (3) ψηφοφορίες, δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία και γι’ αυτό, η συνεδρίαση, θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, όπως ορίζει ο νόμος. 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε: “Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, εξαίρετο γιατρό και έμπειρο αυτοδιοικητικό Δημήτρη Κοντογιάννη και του εύχομαι καλή, αποδοτική και δημιουργική θητεία, εκφράζοντας, παράλληλα τις ευχαριστίες μου σ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Λυπάμαι, γιατί, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν συνέβαλαν στην εκλογή συναινετικού προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και απέρριψαν την συναινετική πρόταση που έκανα στην αρχή της συνεδρίασης, οδηγώντας την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα, στην επόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα εφαρμοσθεί, ο,τι προβλέπει ο νόμος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει. Τα προβλήματα των Καλαβρύτων και των 66 κοινοτήτων μας, δεν μπορούν να περιμένουν. Οι πολίτες των Καλαβρύτων ψήφισαν ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και έχουν και μνήμη και κρίση. Και μας έκριναν και μας κρίνουν όλους”.

Ο κ. Κατσικόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά οτι αυτό δεν ήταν Δημοτικό Συμβούλιο αλλά "παρωδία" αφού δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα και το μόνο που κυριάρχησε ήταν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Να υπενθυμίσουμε στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοντογιάννη οτι η θέση που καταλαμβάνει είναι να λειτουργεί ενωτικά και προς το συμφέρον του συνόλου και όχι ως εκπρόσωπος μιας και μόνο παράταξης. Ευχόμαστε να διαψευσθούμε και να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, αλλά τα πρώτα δείγματα ήταν αποθαρρυντικά δείχνοντας το τι θα επακολουθήσει. Στο αίτημα της αντιπολίτευσεις να γίνει η ψηφοφορία  με παραβάν, απήντησε με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς "διανοητικά καθυστερημένους" να κάνουμε χρήση "αλκοολόμετρων" και άλλα πολλά.....  Η θέση της παράταξής μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στους πολίτες και στις ανάγκες που έχει αυτός ο τόπος και δεν θα αφήσουμε τίποτα έρμαιο στην τύχη του η σε σκοπιμότητες. Τα προβλήματα τρέχουν και είναι μεγάλα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να τελειώσουμε γρήγορα με τα διαδικαστικά αλλά όταν και όπως πρέπει, υπενθυμίζοντας στην δημοτική αρχή οτι η "συναίνεση" που επικαλείται, πρέπει να έχει αφετηρία τον σεβασμό και όχι την αλαζονεία. 

Ο κ. Κούκιος σε δήλωσή του τόνισε οτι θα είμαστε συναινετικοί με τους συναινετικούς και θα κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό του τόπου μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.