HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ημέρα Παράδοσης στο Ιστορικό Λειβάρτζι - (φωτορεπορτάζ)

η γνησια παραδοσιακή φορεσιά των αγωνιστών του 1821. Στην φωτό οι Θεόδωρος Φράγκος και Ιωάννης Βαρβιτσιώτης Σ ένα ηλιόλουστο Λει...


η γνησια παραδοσιακή φορεσιά των αγωνιστών του 1821. Στην φωτό οι Θεόδωρος Φράγκος και Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

Σ ένα ηλιόλουστο Λειβάρτζι, με πλήθος κόσμου, φορέων, προέδρων τοπικών συμβουλίων, δημοτικών συμβούλων και πολλών άλλων,  ολοκληρώθηκε μόλις τώρα η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι σύλλογοι Λειβαρτζίου στο “Κέντρο Λαογραφίας & Λειβαρτζινής Παράδοσης” με την παράδοση της "Φορεσιάς του Αγωνιστή του '21" από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση τιμώντας το ιστορικό Λειβάρτζι. Η φορεσιά είναι ακριβές ανάτυπο και την δημιούργησε
η Παγκαλαβρυτινή Ένωση μετά από μακρόχρονη ιστορική έρευνα και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση της 23ης Μαρτίου 2014 για την επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821 στην Παλαιά Βουλή.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι κα Α. Χατζηθεοδωρίδη, γραμματέας “Κέντρου Λαογραφίας & Λειβαρτζινής Παράδοσης” και κ. Αθανάσιος Καρράς, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας.
Ακολούθησαν, προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πάτρας κ. Β. Θούα, Δημοτικά τραγούδια από την mezzo soprano κα M. Orros, απαγγελία κειμένων Μακρυγιάννη από την κα Αικ. Μαντά και κ. Θ. Στεφανίδη, μέλη του ομίλου “Ταξιδευτές της Πρόζας” Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, Δημοτικοί χοροί από ομάδα του Συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας, Χαιρετισμός Προέδρου Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δ. Βαρβιτσιώτη, η Παράδοση της στολής, Ευχαριστήριος λόγος Προέδρου Δ.Σ. Λειβαρτζινών Αθήνας κ. Φράγκου, Δημοτικά τραγούδια, Απονομή αναμνηστικών, Δημοτικοί χοροί από ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Προφήτης Ηλίας”
και ο Εθνικός Ύμνος.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την ετήσια παραδοσιακή γιορτή τσίπουρου με πολύ χορό και πλούσια εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.