HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα: Επίσκοπος Κερνίτσης ο Χρύσανθος Στελλάτος

Με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης  χειροτονείται σήμερα το πρωί στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέου ο Αρχιμ. Χρύσαν...

Με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης  χειροτονείται σήμερα το πρωί στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέου ο Αρχιμ. Χρύσανθος Στελλάτος . ως βοηθός για την Μητρόπολη Πατρών.
Ο Αρχιμ. Χρύσανθος (κατά κόσμον Γεράσιμος) Στελλάτος γεννήθηκε το έτος 1952 εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας. Εφοίτησε στην Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης και εν συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Το έτος 1975 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1982 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο (Βαλληνδρά), από τον οποίο έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νοκόδημος του έδωσε το όνομα Χρύσανθος, προς τιμήν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, αρχιδιάκονος του οποίου είχε χρηματίσει ο Μητροπολίτης Νικόδημος.
Διετέλεσε υπεύθυνός του Οικοτροφείου της Ιερατικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Θεολόγος στην Μέση Εκπαίδευση.
Προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ως Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ως Υπεύθυνός του Γραφείου Νεότητος, ως Πνευματικός και Υπεύθυνος Εφημέριος του ΑΤΕΙ Πατρών και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος.
Έλαβε το παράσημο του Αγίου Σάββα του Πατριαρχείου Σερβίας, για την συμμετοχή του σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.