HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λαζουράς και Κατσικόπουλος στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στην Κύπρο

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαβρύτων Νίκος...


Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαβρύτων Νίκος Μαγκαφάς και η βοηθός του Δημάρχου Ανδριάννα Πεντζιά, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου 2014, στο Δήμο Μόρφου Λευκωσίας προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, μνημόσυνο πεσόντων και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και πολλών επισήμων από Κύπρο, Ελλάδα και Μ. Βρετανία.
Ακολούθησε η κεντρική αντικατοχική εκδήλωση  οι Μορφίτες στο πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη της φλόγας την οποία μετέφεραν από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, δρομείς του Σωματείου "Περικλής Δημητρίου".
Μετά την εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη, όπου κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου, ενώ αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας των Μορφιτών σε εκπρόσωπο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να το διαβιβάσει στο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Να σημειώσουμε οτι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι αδελφοποιημένος, από το 1996, με το Δήμο Μόρφου της Κύπρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.