HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Αχαϊκή Πρωτεύουσα Τιμά τον Απόστολο Ανδρέα

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να τιμήσουν και να προσευχηθούν σ...



Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να τιμήσουν και να προσευχηθούν στην χάρη του Αγίου.  
Στις 6.00 το απόγευμα θα ψαλεί ο μέγας πολυαρχειρατικός Εσπερινός.
Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, που θα κηρύξει τον θείο λόγο. Θα τον πλαισιώνουν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος, Ιερισσού και Αγίου Ορους κ. Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.
Στις 10.00 το βράδυ θα αρχίσει η Αγρυπνία, που θα ολοκληρωθεί την 1.00η πρωινή.
Αύριο το πρωί, στις 6.00, θα αρχίσει στον παλαιό ναό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, που θα τελειώσει στις 9.00.
Στον νέο ναό ο Ορθρος θα αρχίσει στις 7.30. Θα ακολουθήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ενώ τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.
Στις 10.45 π.μ. θα αρχίσει η Δοξολογία παρουσία των Αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών, των εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων και των πιστών. Στις 11.00 θα γίνει η έξοδος της Τιμίας Κάρας και της θαυματουργής εικόνας του Πολιούχου από τον ναό για να ξεκινήσει η λιτάνευσή τους στην οδό Αγίου Ανδρέου, και ακολούθως Γούναρη, Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων, και επιστροφή στον ναό.
Στις 5.00 το απόγευμα στον νέο ναό θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση στον Αγιο Πρωτόκλητο Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.