HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κινητοποίηση αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι

Μετά και από τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, αποφασίστηκαν νέες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων....

Μετά και από τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, αποφασίστηκαν νέες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε: πανελλαδική κινητοποίηση στα κατά τόπους καταστήματα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε στις 13 Νοέμβρη και πανελλαδική κινητοποίηση και κάθοδο στην Αθήνα στις 25 του Νοέμβρη.

«Καλούμε τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις και τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα τους και να δεσμευτούν με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και η κτηνοτροφία από πυλώνας ανάπτυξης έχει καταλήξει εδώ και χρόνια σε αθεράπευτο ασθενή με άμεσες επιπτώσεις στην παραγωγική μας βάση και στην οικονομία της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΚ.

Οι λόγοι των κινητοποιήσεων έχουν να κάνουν με τις κακές πληρωμές της εξισωτικής, της καθυστέρησης της πληρωμής των βιολογικών προγραμμάτων, του προβλήματος των βοσκοτόπων, της ανησυχίας για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης και της τελικής μορφής της Κ.Α.Π., όπως επίσης της μη αποζημίωσης του καταρροϊκού πυρετού

Απο πλευράς του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνει τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες οτι ως τα τέλη του 2014, θα δοθούν τα 1,9 δισ ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται από την ενιαία ενίσχυση του 2014 που θα χορηγήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και την επιστροφή πετρελαίου κίνησης και ΦΠΑ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ καθώς επίσης και τις πληρωμές για την βιολογική καλλιέργεια. Οι αγρότες θα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου περίπου 1 δισ ευρώ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης 2014 και 800 εκατομμύρια για επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και ΦΠΑ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ καθώς επίσης πληρωμές βιολογικής γεωργίας. Παρότι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα πληρωθούν συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, επικρατεί αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο σχετικά με τα διακινούμενα σενάρια για φορολόγηση της ενιαίας ενίσχυσης αλλά και των υπόλοιπων επιδοτήσεων ενώ μεγάλη είναι η καθυστέρηση αφού είχε προαναγγελθεί απο την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι τον Οκτώβριο θα είχαν καταβληθεί ενώ αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση για την ενιαία ενίσχυση την Τρίτη 11 Νομεβρίοιυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.