HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Καιρός της Εβδομάδας (2-8/11/2014)

Πάλι κάτι αλλάζει στο καιρικό σκηνικό της χώρας καθώς αυτήν την εβδομάδα (2-8/11/2014) ναι μεν θα υπάρχει γενικά καλός καιρός ωστόσο προ...

Πάλι κάτι αλλάζει στο καιρικό σκηνικό της χώρας καθώς αυτήν την εβδομάδα (2-8/11/2014) ναι μεν θα υπάρχει γενικά καλός καιρός ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας βαρομετρικό χαμηλό από το κόλπο της Σύρτης θα αλλάξει άρδην και πάλι το καιρικό σκηνικό με βροχές και ισχυρές καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και μετά και στην υπόλοιπη χώρα.
Ωστόσο αυτήν την εβδομάδα δεν θα λείψουν οι νεφώσεις, οι πρωινές ομίχλες, η αυξημένη υγρασία αλλά και η σκόνη από την Αφρική κυρίως την Τετάρτη-Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο από την Τετάρτη και μετά.

Πιο αναλυτικά:

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στο Αιγαίο,την Κρήτη και την Εύβοια. Νεφώσεις θα έχουμε και την Τρίτη στην δυτική Ελλάδα. Πρωινές ομίχλες αλλά και κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μουντός,θολός με αυξημένη υγρασία πρωινές ομίχλες, πυκνή συννεφιά ,μεταφορά σκόνης από την Αφρική και κάποιες λασποψιχάλες ή λασποβροχές σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.Ο συνδυασμός όλων αυτών θα έχει ως συνέπεια έναν αρκετά μαλακό-ζεστό καιρό επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς η υγρασία σε συνδυασμό με την σκόνη και τον νοτιά δημιουργεί ένα αρρωστημένο σκηνικό.
Η ουσιαστική αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά την Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο θα έχει επεκταθεί σε όλη την χώρα με βροχές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι έντονες. Οι βροχές θα έχουν αρκετή περιεκτικότητα σε άμμο οπότε καλό θα ήταν να μην πλύνετε τα αμάξια σας.
Η αιτία αυτή της αλλαγής ειναι το κατέβασμα του πολικού αεροχείμαρου στην δυτική Ευρώπη μέχρι και την δυτική Μεσόγειο καθώς θα δημιουργηθεί αυλώνας ο οποίος θα φτάσει μέχρι και την Αφρική. Στην συνέχεια θα γίνει αποκοπή του αυλώνα και θα δημιουργεί αποκομμένη ψυχρή λίμνη με οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που δείχνει να βαθαίνει επικίνδυνα στο κόλπο της Σύρτης.
Αρχικά αυτό θα έχει ως συνέπεια την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική καθώς πηγαίνοντας το χαμηλό από την Αφρική προς την χώρα μας θα εκτοπίσει όλη την Σαχάρα προς τα πάνω μας. Στην συνέχεια μετά την σκόνη η ανατολικότερη ελαφρώς κίνηση του θα φέρει και οργανωμένα θερμά και συσφιγμένα μέτωπα που θα χαρακτηρίζονται από το πολύ νερό και τους εκρηκτικού δείκτες αστάθειας. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς δείχνει να βαθαίνει αρκετά, να παραμένει στάσιμο (ίσως για λίγο οπισθοδρομήσει κιόλας) και να έχει αρκετά τροπικά χαρακτηριστικά.
Η πρόγνωση του καιρού είναι μια προσφορά του: weather-in-greece.gr

Ο Καιρός στα Καλάβρυτα:

Δευ, 3 Νοε
Αίθριος καιρός.12 oC / oC  με 9 km/h
Τρι, 4 Νοε
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά αργά τη νύχτα.14 oC / oC  με 6 km/h
Τετ, 5 Νοε
Αυξημένη συννεφιά.15 oC / oC  με 9 km/h
Πεμ, 6 Νοε
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.17 oC / oC  με 13 km/h
Παρ, 7 Νοε
Συννεφιά το πρωί,  συννεφιά με ισχυρές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχή τη νύχτα.15 oC / 10 oC  με 16 km/h
Σαβ, 8 Νοε
Συννεφιά το πρωί, συννεφιά με βροχές για το υπόλοιπο της ημέρας.15 oC / 10 oC  με 11 km/h
Κυρ, 9 Νοε
Αυξημένη συννεφιά το πρωί,  πιθανή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά αργά τη νύχτα.16 oC / oC  με 9 km/h

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.