HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσούκαλης: Αναγκαία η χρηματοδότηση των Αντιπλημμυρικών

Αναγκαία η άμεση χρηματοδότηση από την Πολιτεία των Δήμων της Αχαΐας για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών καθαρισμών. ...

Αναγκαία η άμεση χρηματοδότηση από την Πολιτεία των Δήμων της Αχαΐας για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών καθαρισμών.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης των Δήμων της Αχαΐας για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών καθαρισμών». Στην ερώτηση επισημαίνεται η δυσχέρεια των Δήμων της Αχαΐας να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών καθαρισμού των χειμάρρων και βελτίωσης-συντήρησης του ορεινού οδικού και ζητείται από τον κ. Υπουργό να διευκρινίσει το ποσό των κονδυλιών που έχει εξασφαλισθεί για τη χρηματοδότηση των Δήμων της Αχαΐας, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά ώστε να εκτελέσουν έγκαιρα και ολοκληρωμένα όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αντιπλημμυρική περίοδο 2014-2015.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου για την πολιτική προστασία που συγκλήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Πατρέων διαπιστώθηκε η ύπαρξη άμεσης ανάγκης για καθαρισμό των χειμάρρων, για εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και συντήρησης και βελτίωσης του ορεινού οδικού δικτύου, διαπιστώθηκε όμως δυσχέρεια στο να εκτελεστεί έγκαιρα και ολοκληρωμένα το σύνολο των εργασιών καθώς δεν υπάρχει ανάλογη χρηματοδότηση.
Από τις αρχές του προηγούμενου έτους η αρμοδιότητα της αποκατάστασης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και ο καθαρισμός των χειμάρρων, έχουν μεταβιβαστεί από την Περιφέρεια στους Δήμους, χωρίς όμως να συνοδεύεται από ανάλογες πιστώσεις, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική επιβάρυνση που απαιτείται από την υλοποίηση των απαραίτητων για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των δημοτών αντιπλημμυρικών καθαρισμών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Έχουν εξασφαλισθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την έγκαιρη χρηματοδότηση των Δήμων της Αχαΐας, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων και συντήρησης - βελτίωσης του ορεινού οδικού δικτύου, και εάν ναι, επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων της Αχαΐας;
- Ποιο το ακριβές ποσό που θα δοθεί στους Δήμους της Αχαΐας για την εκτέλεση καθαρισμών των χειμάρρων, για συντήρηση και βελτίωση του ορεινού οδικού δικτύου και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων για την αντιπλημμυρική περίοδο 2014-2015;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.