HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Μικρή αυτοβιογραφία" από την Μαίρη Μαυροπούλη στην Πάτρα

Την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "μικρή αυτοβιογραφία" , θα παρουσιάσει η εικαστικός Μαίρη Μαυροπούλη στο Ξενοδοχείο &...

Την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "μικρή αυτοβιογραφία", θα παρουσιάσει η εικαστικός Μαίρη Μαυροπούλη στο Ξενοδοχείο "Βυζάντιο" στην Πάτρα (Ρ.Φεραίου 106), από 28 έως και 30 Δεκεμβρίου 2014. 
Για τα έργα της Μαίρης Μαυροπούλη μιλά η εικαστικός Αλεξάνδρα Νασιούλα:
Στα έργα της Μαίρης Μαυροπούλη, στην πρώτη ατομική της έκθεση “μικρή αυτοβιογραφία", η διαδικασία της αποτύπωσης χρωματικών επιστρώσεων αποτελεί την βιωματική ιστορία ενός ιδιότυπου ημερολογίου-αυτοβιογραφικού πορτραίτου στο οποίο αποτυπώνονται ερωτήματα σε επίπεδο πλαστικότητας σχεδίου και μορφών.
Οι συναισθηματικές αποχρώσεις της πραγματικότητας, οι πολλαπλές χρωμα-τικές επιστρώσεις, τα ερωτήματα και η υπαρξιακή αγωνία, δημιουργούν ένα πολύχρωμο τόπο - βιογραφικό που μεταλλάσσεται και εξελίσσεται μέσα στις διατυπώσεις της διαρκείας του χρόνου.
Σε κάθε έργο της, οι χρωματικές-συναισθηματικές επιφάνειες κατακλύζουν τον χώρο, ενώ το σχέδιο υπάρχει στο υπόστρωμα για να δομήσει και να ορίσει τις διαφορετικές αυτές επιφάνειες, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους συνθέτοντας το όλο έργο ως σύνολο μιας αφήγησης και μιας δημιουργικής ιστορίας.
Στα έργα της, καλεί τον θεατή στο ξεδίπλωμα και την ανάγνωση της καλλιτεχνικής της διαδρομής, σε ένα ταξίδι μέσα από τα περάσματα των εικόνων και των χρωμάτων, στο ταξίδι σε εσωτερικά τοπία που το χρώμα υπάρχει και χτίζει τα σχήματα με τις μικρές ρυθμικές πινελιές και πλούσιες τονικότητες μιας πυκνής υλικότητας. Η ανθρώπινη μορφή και η φύση αποτελούν κυρίαρχα πεδία των θεματικών και καλλιτεχνικών της αναζητήσεων. Η ζωγραφική της, εξερευνητική, ξεδιπλώνεται σε σχέση με την εσωτερική πραγματικότητα και τους παράλληλους τόπους και ρόλους της γυναικείας υπόστασης.
Στα έργα της έκθεσης «μικρή αυτοβιογραφία», συνυπάρχουν ο ρόλος της παρατήρησης και της μνήμης και της αναφοράς στην ιστορία της τέχνης των κινημάτων του εμπρεσιονισμού και του ρομαντισμού, με το φαντασιακό και την ονειροπόληση, , αποκαλύπτοντας ως αποτέλεσμα χρωματικά τοπία δημιουργικής βιωματικής άσκησης ημερολογιακών εξομολογήσεων.
Αλεξάνδρα Νασιούλα
εικαστικός

Γυναίκες ανάμεσα…
από τόπους με χρώμα ονείρου και μνήμης και αυτόν της πραγματικότητας.
Στην διαδικασία της δημιουργίας των έργων αυτών, οι γυναίκες προέκυψαν ήρεμες και ανήσυχες μαζί. Απόμακρες από το περιβάλλον τους και ένα μ’ αυτό. Πότε παρατηρητές του έξω κόσμου μέσα από τη δική τους ασφάλεια και πότε συμμέτοχες και ένα με τα υλικά του. Τα υλικά αυτά του κόσμου ένα με τα υλικά της γης, μετέτρεψαν τους τόπους της πραγματικότητας σε τόπους χαοτικούς, περίεργους, απόμακρους και εξιδανικευμένους ή σε τόπους παραμυθιού και νοσταλγίας.
Μαίρη Μαυροπούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.