HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο «ρους της ιστορίας» στο Ημερολόγιο της Άνω Κλειτορίας

Το εξώφυλλο του ημερολογίου  με δυο φωτογραφίες η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη  στη πλατεία του χωριού το 1961,  και η δε...

Το εξώφυλλο του ημερολογίου 
με δυο φωτογραφίες
η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη 
στη πλατεία του χωριού το 1961, 
και η δεύτερη στη πλατεία του 
χωριού το 2014
Το ημερολόγιο 2015 παρουσιάζει ο Σύλλογος της Άνω Κλειτορίας που μέσα από τις σελίδες του βλέπουμε το πέρασμα των χρόνων στο όμορφο Καρνέσι με εξαιρετική επιμέλεια και μοναδικές φωτογραφίες. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας λέει λίγα λόγια για το ημερολόγιο: 

Υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο με μεγάλη χαρά αλλά και ανυπομονησία, συναισθήματα που μας «κληροδότησε» το 2014, μια χρονιά με σημαντικά έργα για το χωριό μας. Άλλα που ολοκληρώθηκαν και μας γέμισαν ικανοποίηση και άλλα που θα συνεχιστούν και φέτος, και τα περιμένουμε με αγωνία. Έργα που στηρίζονται στην αγαστη συνεργασία δήμου, τοπικής εξουσίας, εκκλησιαστικού συμβουλίου και συλλόγου μα πάνω απ΄όλα στον απλό Καρνεσιώτη και τη συνδρομή του.
Αυτό είναι και το θέμα του φετινού ημερολογίου, ο «ρους της ιστορίας», το πώς παντρεύεται η παλιά εποχή με τη νέα. Μέσα από τις σελίδες του βλέπουμε το πέρασμα τους χωριού μας στο χρόνο.
Η εξέλιξη άλλωστε είναι το νόημα της ζωής. Γιατί πέτρα που κυλά ποτέ δε χορταριάζει... Τα έσοδα από το ημερολόγιο του 2015 θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της μετατροπής του σχολείου και του περίβολου χώρου στα Αλώνια σε πολιτιστικό κέντρο και χώρο ψυχαγωγίας για το χωριό μας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ορόσημο γι' αυτό το έργο ήταν το κληροδότημα του μεγάλου ευεργέτη Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, του οποίου το όραμα έχει ασπαστεί πλήρως ο σύλλογος μας!!! Ο Χρήστος Χρυσανθακοπουλος, οικονομικός μετανάστης στην Αμερική, δεν ξέχασε πότε το χωριό του. Το 1959 συγκέντρωσε με βοήθεια πολλών Καρνεσιωτων αποδήμων και έστειλε το, πολύ μεγάλο για την εποχή, ποσό των 20.000 δολαρίων για να φτιαχτεί το σχολείο στα Αλώνια. Μετέπειτα με διαθήκη του, κληροδότησε ένα σημαντικό ποσό, το οποίο ενεργοποίησε ο σύλλογός μας και ήδη έχει ολοκληρωθεί η σκεπή.
Το εγχείρημα ίσως σε κάποιους να φαίνεται δύσκολο, ακόμα και ακατόρθωτο, άλλα όντας ρομαντικοί, όλοι εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα Αλώνια σε φάρο πολιτισμού για το χωριό μας και γιατί όχι για όλη την περιοχή των Καλαβρύτων. θα είναι πραγματικά ένα στολίδι, καλλωπισμένο με όμορφα δέντρα, με την παιδική χαρά του, και γήπεδα ποδοσφαίρου καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους εκδηλώσεις των Καρνεσιωτών.

Ευχόμαστε σε όλους πατριωτικούς χαιρετισμούς, καλές γιορτές, καλά χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. 
το Δ.Σ. Ανω κλειτορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.