HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ.Κατσικόπουλος: Τρεις μήνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Επιστολή για τα πεπραγμένα στο Δήμο Καλαβρύτων απέστειλε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, δηλώνοντας μάχιμος αλλά και ενημερώνοντας τους πολίτε...

Επιστολή για τα πεπραγμένα στο Δήμο Καλαβρύτων απέστειλε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, δηλώνοντας μάχιμος αλλά και ενημερώνοντας τους πολίτες των Καλαβρύτων για όλα όσα συμβαίνουν στον δήμο.
Η επιστολή Κατσικόπουλου έχει ως εξής:  
Πέρασαν ήδη τρεις μήνες από την ημέρα που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της και πλέον μπορούν να έξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργιάς της και τον τρόπο σκέπτεσθαι και ενεργειν του Δημάρχου κου Γ Λαζουρα, καθώς και της Δημοτικής του ομάδας.
Μια πρώτη παρατήρηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Κος Δήμαρχος, στην ασκούμενη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αντιπολίτευση, άπαντα λογά και έργω με είρωνες, επιτιμητικά σχόλια και κατηγορίες, αλαζονική συμπεριφορά και πνεύμα, ότι για όλα φταίει η αντιπολίτευση που του ασκεί έλεγχο και κριτική.
Τεράστιο λάθος, γιατί φαίνεται ότι δεν θέλει να αντιλήφθη ότι πλέον έχει και θα έχει έλεγχο επί όλων των αποφάσεων των επίτροπων και του Δημοτικού συμβούλιου καθώς επίσης και των προσωπικών του κινήσεων και επίλογων.
Θα πρέπει να αντιλήφθη και να συνειδητοποιήσει σιγά σιγά ότι εκεί μας όρισε ο λαός και θα ασκήσουμε τα καθήκοντα μας, που επίσης απορρέουν από το νόμο.
Τώρα αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι με την έναρξη της θητείας μας, καταθέσαμε ορισμένα θέματα για το τρόπο λειτουργιάς του Δήμου μας και του Δημοτικού Συμβούλιου. Πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι υπάρχουν ελλείμματα, ίσως και εσκεμμένα. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη και πλέον εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Και συγκεκριμένα:
1) Ζητήσαμε να ληφθέν απόφαση για σύσταση διαπαραταξιακης επιτροπής που θα επεξεργαστεί ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που δεν υπήρχε. Το θέμα εισήχθη, εληφθη απόφαση, ορισθηκε επιτροπή, ετεθη τρίμηνη προθεσμία. Εκτατέ ουδέν. Το θέμα ελπίζω να μη χάθηκε με τη σύσταση της επιτροπής. Και ήδη πέρασε δίμηνο αφού η απόφαση εληφθη την 3/10/14. Εάν εσείς είσθε ικανοποιημένος με τον τρόπο λειτουργιάς του συμβούλιου μας, εμείς δεν είμαστε. Το συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ανάγνωση καταλόγου(λέγοντας ότι έχουμε απαρτία, άδω είμαστε όλοι γνωστοί),χωρίς κατάλογο ομιλητών ,που γίνεται με την έναρξη συζήτησης έκαστου θέματος, χωρίς χρονόμετρο, χωρίς εισηγητές στα θέματα. Έδω θα πρέπει να πω ότι είχα αδικήσει τον κο Κοντογιάννη ,πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, όταν εισηγήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του σώματος, όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Στις παρατηρήσεις μας ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να εισηγείται τα θέματα αλλά να διευθύνει τη συνεδρίαση, η απάντηση ήταν ότι ο πρόεδρος εισηγείται τα θέματα. Στην τελευταία συνεδρίαση όμως οπού και πάλι θέσαμε ζήτημα έγιναν τα ¨"αποκαλυπτήρια¨" της ηθικής αυτουργίας. Ο κος Δήμαρχος είπε ότι ο πρόεδρος εισηγείται τα θέματα. Φευ!! Θυμάται μήπως αν ο ίδιος ήταν εισηγητής όλων των θεμάτων επί προεδρίας του, κατά τη διάρκεια της θητείας του, επί δημαρχίας Παπαδόπουλου; Άδω διεκδικούμε παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Εκτός και δεν θεωρεί ικανούς τους αντιδημάρχους του και τα λοιπά μέλη της πλειοψηφίας.

2) Ζητήσαμε να κάνει ο Δήμος ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ. Το απέρριψε ως προαιρετικό. 

3)Ζητήσαμε να κατατεθούν οι αποφάσεις που εληφθησαν από 18/4/14 , οποτε και ο Καλλικράτης θέτει περιορισμούς λογά προεκλογικής περιόδου και μέχρι 1/9/14 που ανέλαβαν οι νέες Δημοτικές αρχές. Φωνή βοώντος εν τη ερημω. 

4) Ζητήσαμε την ψήφιση ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, για να γνωρίζουν άπαντες οι αιρετοί το πλαίσιο αρχών και λειτουργιάς τους. Απερρίφθη. Ψιλά γράμματα για τον κο Λαζουρα. Άλλως δεν εξηγείται η ανάθεση έργου σε πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας, χωρίς να ζητήσει και λάβει προσφορές από άλλους ενδιαφερομένους. Ως νομικός όμως ξέρει καλά ότι αυτό αποτελεί και λόγο έκπτωσης για τον αιρετό που το αποδέχεται. 

5)Ζητήσαμε αίθουσα για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως προβλέπεται και όπως οφείλει. Τον ευχαριστούμε γιατί μας απάντησε και γραπτώς ότι μας παραχωρεί αλλά ακόμη περιμένουμε τα κλειδιά. 

6) Συνεχίζεται ο χορός των αναθέσεων σε ημέτερους και φίλα παραταξιακά προσκειμένους ακόμη και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Εμείς είμαστε άδω και λαμβάνουμε γνώση των πάντων. 

7) Χαιρετίσαμε το γεγονός ότι ανακάλεσε τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, με τις όποιες ανέθετε έργα σε Δημοτικά Διαμερίσματα τα οποία ήδη είχαν εκτελέσει. Αρχικά ομιλησε περί της αναγκαιότητας εκτέλεσης των έργων και στην επομένη συνεδρίαση ανακάλεσε, λέγοντας ότι τα έργα έχουν εκτελέσει αλλά δεν το γνώριζε!!!!! Η αιτιολογία της ανάκλησης ήταν ότι "οι αποφάσεις που δεν έχουν περάσει από έλεγχο του ελεγκτή νομιμότητας είναι ανυπόστατες", άρα μπορεί να τις ανακαλέσει. Θα έπραττε το ίδιο εάν δεν είχαμε αναφέρει το γεγονός στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας;

Αυτά επί του παρόντος και φυσικά δεν περιμένουμε απαντήσεις.

Το κείμενο είναι ήδη μεγάλο, τι να πρωτοαναφέρει κανείς, αφήνω για άλλη φορά την πρακτική του Δημάρχου σε σχέση με το Γερμανό-Ελληνικο Ταμείο και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις ,Επανορθώσεις και Κατοχικό Δάνειο, την αποπομπή του επιτυχημένου διευθύνοντα σύμβουλου και διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου κου Ευθύμιου Βαζαιου, ο οποίος ειρήσθω εν παροδω, εδέχθη καταιγισμό προτάσεων από τα ανταγωνιστικά Χιονοδρομικά Κέντρα, άμα τη αναγγελία της αποπομπής του και της αναγκαστικής εξόδου του και τέλος την προσβολή των απογόνων των θυμάτων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος, η οποία συνετελεσθη με την προσβλητική και απαξιωτικη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κο Χαρίλαο Ερμειδη. όταν αυτός "τόλμησε" να ζητήσει συμμέτοχη στην οργάνωση των φετινών επετειακών εκδηλώσεων. Η οποία βεβαία λοιδορήθηκε και χλευάστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, λέγοντας ότι ¨"δεν μπορείτε να συμμετέχετε, γιατί έτσι το βρήκαμε", επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες κατά την προσφιλή του τακτική στους προηγούμενους.

Αυτά και είμαστε άδω παρόντες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων
Δημήτρης Κατσικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.