HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πού θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα;

γράφει ο Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος «Κι όλοι παν’ στην εκκλησιά Το Χριστό να προσκυνήσουν. Κι όλοι παν στην εκκλησιά, τυλιγ...


γράφει ο Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος

«Κι όλοι παν’ στην εκκλησιά
Το Χριστό να προσκυνήσουν.
Κι όλοι παν στην εκκλησιά,
τυλιγμένοι στα ζεστά».

Είναι η δεύτερη στροφή από το πολύ γνωστό «χιόνια στο καμπαναριό», που σιγοτραγουδάμε όλοι μας τις μέρες των Χριστουγέννων, από τα παιδικά μας χρόνια. Κι έτσι μάθαμε κι έτσι συνεχίζουμε: να γιορτάζουμε πρώτα σύμφωνα με τη θρησκευτική μας παράδοση τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και μετά κοσμικά.
Σήμερα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει και ορισμένοι τρέχουν να γιορτάζουν από την παραμονή το βράδυ σε λάθος τόπο και με λάθος τρόπο: στα διάφορα νυχτερινά κέντρα, υιοθετώντας μια ξενόφερτη μόδα, το γνωστό «ρεβεγιόν»! Και λίγο πριν το ξημέρωμα, που οι καμπάνες των εκκλησιών αναγγέλλουν χαρμόσυνα τη γέννηση του Θεανθρώπου, εκείνοι γυρίζουν σπίτι τους για ύπνο, ή αναζητάνε τη χαλάρωση σε κάποια καφετέρια!
Θεωρούμε τον εορτασμό με κοσμικό μόνο χρώμα εντελώς ξένο από τα δικά μας πατροπαράδοτα πιστεύω, εντελώς ξένο από το δικό μας κόσμο. Τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, ας μη μείνουμε μακριά από τη Ελληνο-θρησκευτική μας παράδοση! Ας ανοίξουμε την καρδιά μας πρώτα Στο Χριστό κι ας Τον προσκυνήσουμε στην εκκλησία. Εκεί μόνο θα νοιώσουμε τα συναισθήματα τα οποία περιμένουμε όλο το σαραντάημερο. …Και όσο για βραδινές και νυχτερινές Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις και ξεφαντώματα, όλες οι επόμενες μέρες και νύχτες είναι δικές μας!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Νίκος Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Πέραν του λειτουργήματός του (Διπλωματούχος Νοσηλευτής) δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.