HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινά η συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Δυτικής Ελ...

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας, μετά τη θεσμοθέτησή του με Νόμο, ένα όργανο το οποίο ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε συστήσει με δική της πρωτοβουλία από τις πρώτες ημέρες θητείας της Περιφερειακής Αρχής, το 2010.
Στο πλαίσιο αυτό με την έναρξη της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, την διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, ενώ συμμετείχε και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
«Η θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Περιφέρειάς μας, καθώς η αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργείται μέσα από την έρευνα και την καινοτομία συμβάλλει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στη διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών επιτυχούς συμμετοχής οργανισμών και φορέων της Περιφέρειάς μας σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τονίζοντας πως «η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας περιλαμβάνεται στους στρατηγικούς μας στόχους ως Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη μας κιόλας θητεία, αφού μπορεί να αποτελέσει διέξοδο από την οικονομική κρίση και να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους μας».

Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Η έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου στην Περιφέρειά μας, ισχυροποιεί την Δυτική Ελλάδα ως έναν από τους πλέον δυναμικούς πόλους έρευνας και καινοτομίας, σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.