HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 235 ψήφους που αποτελεί ρεκόρ ψήφων (προηγούμενο το είχε ο κ...

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 235 ψήφους που αποτελεί ρεκόρ ψήφων (προηγούμενο το είχε ο κ. Μεϊμαράκης με 223)
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η νεότερη ηλικιακά πρόεδρος που εκλέγεται ποτέ (38 χρονών). 
Είναι κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου.
Σπούδασε Νομική στην Αθήνα, στη Σορβόννη και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ποινικό δίκαιο.
Η εμπλοκή της στη μάχιμη δικηγορία ξεκίνησε το 2003 και πολύ γρήγορα ξεχώρισε αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις, όπως η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η σκοτεινή υπόθεση του Κώστα Τσαλικίδη που βρήκε τραγικό θάνατο με την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Στη Βουλή
Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθεί ανελλιπώς τις κοινοβουλευτικές εργασίες και έχει σπάσει ρεκόρ στην κατάθεση ερωτήσεων για θέματα επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.