HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδηλώσεις για το 1821 από τον Σύνδεσμο Καμενιανιτών- Δροβολοβιτών- Δεσινιωτών

Μετά την πάνδημη συμμετοχή των μελών του Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών –Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, αλλά και πολλών συγχωριανών ...


Μετά την πάνδημη συμμετοχή των μελών του Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών –Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, αλλά και πολλών συγχωριανών μας στα κορυφαίες από κάθε άποψη φετινές επετειακές εκδηλώσεις της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως για την εθνική μας παλιγγενεσία το 1821. Μια παλιγγενεσία που ξεκίνησε από τα Καλαβρυτοχώρια με αποκορύφωμα της την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Π. Π. Γερμανό στην Αγία Λαύρα και την απελευθέρωση των Καλαβρύτων στις 21 Μάρτη του 1821, η φλόγα της λευτεριάς απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύνδεσμος μας φροντίζοντας να κρατάει πάντα αναμμένο το καντήλι για τους ήρωες – αγωνιστές προγόνους μας, από τα χωριά Καμενιάνοι, Δροβολοβό και Δεσινό, συνέχισε τις εορτές μνήμης και επαναπροσδιορισμού του αγωνιστικού μας φρονήματος.
Έτσι την 25η Μαρτίου, Καμενιανίτες απόγονοι αγωνιστών του 1821 και ο Σύλλογος, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις προς τιμήν των προγόνων μας στο ηρώο που δεσπόζει στους Καμενιάνους!!!
Ήταν μια αληθινά συγκινητική εκδήλωση, όπου η νεότερη γενιά , τα βλαστάρια του χωριού μας, ντυμένα με φορεσιές αγωνιστών εκείνης της εποχής, είχε τον πρώτο λόγο, λαμβάνοντας τα σκήπτρα συνέχισης των αγώνων και της ίδιας της ζωής.
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!

Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών- Δροβολοβιτών –Δεσινιωτών 
Ο πρόεδρος 
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.