HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στίχους του Καζαντζάκη αφιέρωσαν οι Λειβαρτζινοί στο Γιώργο Γιαννέλο

Στην μοναδική εκδήλωση για τα προεπαναστατικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στο Λειβάρτζι, το Σάββατο 14 Μαρτίου του 1821, οι Λειβαρτζ...

Στην μοναδική εκδήλωση για τα προεπαναστατικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στο Λειβάρτζι, το Σάββατο 14 Μαρτίου του 1821, οι Λειβαρτζινοί δια στόματος κ.Βασιλικής Καλογεράκη έγινε ξεχωριστή αναφορά στην εμβληματική μορφή του Γιώργου Γιαννέλου που επι σειρά ετών είναι η ψυχή του Θεατρικού ομίλου ''Πάνος Μίχος'' και της ''Αναπαράστασης'' 
Η κ. Καλογεράκη είπε : 
'''Λίγους στίχους,-ανακατεμένους και ο τελευταίος προσαρμοσμένος στη σημερινή γιορτή- από την ΟΔΥΣΕΙΑ του Νίκου Καζαντζάκη, αφιερωμένους από όλους μας, με αρίφνητο σεβασμό στο Γιώργο το Γιαννέλο'':

 «Ένα τραγούδι ορέχτηκα να πώ, κάμετε τόπο αδέρφια! ανοίχτε να ΄χω αλώνι να στρωθώ κι αγέρα μη πλαντάξω. . Μα τον αφέντη Ήλιο, ορκίζουμε, και τη κυρά Φεγγάρω, ψευτόνειρο ΄ναι τα γεράματα και φαντασιά ΄ναι ο χάρος, όλα ΄ναι της ψυχής καμώματα και του μυαλού παιχνίδια, τ΄ονειρο απάλαφρα ονειρεύτηκε κι έγινε ο κόσμος τούτος.  Ξερό δεντρό ΄ναι η γης χωρίς ανθούς, όσο κι αν πολεμάτε εγώ, μωρέ, με το τραγούδι μου θα τη ανθοβολήσω!  Κι όντας ο λάρυγγας σοφράξει πια κι ο πόνος μου στοιχειώσει, θα σηκωθώ, και θέλω απλοχωριά να ακρογιαλοχορέψω.  Θα ρίξω παπαρούνα κόκκινη, φωτιά να πιάσει ο κάμπος, πέτρες, νερό, φωτιά και χώματα θα γίνουν όλα πνέμα. Όρτσα! Τις έρμες πίκρες όξω νου, τρουλώσετε τ΄αυτιά σας, τις δόξες και τις στόρισες θα πω του εικοσιένα !» 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.