HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Σχολή γονέων της Ι.Μ. Καλαβρύτων για τον "κατακλυσμό του διαδικτύου"

Σας γνωστοποιούμε ότι, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων στις 30.03.2015 και ώρα 19:00 θα πραγ...

Σας γνωστοποιούμε ότι, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων στις 30.03.2015 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση που έχει ως θέμα τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους . Θα ομιλήσει ο Dr. π. Γρηγόριος - Τηλέμαχος Σταμκόπουλος, Πρόεδρος (Αναπλ. Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης) με ειδικότητα στις Εφαρμογές Πληροφορικής και θέμα : «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ».
Το φαινόμενο του Διαδικτυακού εκφοβισμού εγκυμονεί σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του θύματος, αλλά και του θύτη. Η αυτοεκτίμηση του ατόμου που υφίσταται Διαδικτυακό εκφοβισμό πλήττεται έντονα τόσο ώστε σε μερικές περιπτώσεις συνδέεται με το αίσθημα της ενοχής. Το άτομο αρχίζει να αναπαράγει αρνητικές σκέψεις και η επίδοση των κοινωνικών του ικανοτήτων μειώνεται σημαντικά. Κάποιες φορές, κυρίως κατά την εφηβική ηλικία η αποχή από το σχολείο και από τις παρέες των συνομηλίκων αποτελεί προσωρινό καταφύγιο, ενώ ταυτόχρονα η αυτοκτονία θεωρείται ως η μοναδική λύση στο πρόβλημα.
Άτομα που δέχτηκαν έντονα Διαδικτυακό εκφοβισμό ενδέχεται στο μέλλον να παρουσιάσουν μεγαλύτερη αστάθεια στις διαπροσωπικές τους σχέσεις συνοδευόμενη από την κοινωνική απομόνωση. Παρακαλούμε λοιπόν, Γονείς, Εκπαιδευτικούς και μαθητές να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητας ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, οδός Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.