HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα από την Άνω Κλειτορία για τον Μάρτιο 2015

Όταν μιαν άνοιξη, Μανώλης Αναγνωστάκης  Όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει θα ντυθείς μια καινούργια φορεσιά και θα 'ρθεις να σφίξεις τα χέρια...

Όταν μιαν άνοιξη, Μανώλης Αναγνωστάκης 
Όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει θα ντυθείς μια καινούργια φορεσιά και θα 'ρθεις να σφίξεις τα χέρια μου παλιέ μου φίλε
Όπως και ο προηγούμενος, κι αυτός ο μήνας υπήρξε παραγωγικός για το χωριό μας. Ο σύλλογος δεν επαναπαύεται ούτε στιγμή και χάρη στην ενίσχυση που του προσφέρετε, μπορεί να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο έργο στο χωριό μας.
Ευελπιστούμε όπως θα έχουμε πάντα αυτή τη θερμή συμπαράστασή σας στους αφιλοκερδείς μας σκοπούς για την πρόοδο του χωριού μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΝΕΣΙΟΥ (ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ)

Τα νέα από την Άνω Κλειτορία για τον Μάρτιο 2015:
Ακόμα ένα πρωτευουσιάνικο γλέντι του Συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Οι παρευρισκόμενοι δημιούργησαν μια όαση διασκέδασης και πέρασαν ανεπανάληπτα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους τους, οι όποιοι έδωσαν βοήθησαν να πετύχει η εκδήλωση.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε με θερμά πατριωτικά λόγια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σπήλιος Μπαλαφούτας, ο οποίος έκανε θερμή παράκληση σε όλους να υποστηρίζουν το έργο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου. Αναφερόμενος δε, στις δύσκολες συνθήκες ζωής που βιώνουμε όλοι, ο Πρόεδρος κύριος Μπαλαφούτας τόνισε πως τις στιγμές αυτές επιβάλλεται μεγαλύτερη σύμπνοια και δραστηριότητα εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας! Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στους ντόπιους Καρνεσαίους που κατάφεραν και μετέβησαν στην Αθήνα, για να υποστηρίξουν το Σύλλογο!
Ονομαστικά, ο Σύλλογος θα ήθελε να να ευχαριστήσει τους: Γιώργο Άννα Νίκο και Ευγενία Αθανασοπούλου, Χρήστο Ζαβούρη, Θοδωρή Παπαδόπουλο, Δημήτρη Δώρα και Παναγιώτα Τσίκα και Ιωάννα και Τάσο Γεωργακόπουλο. Επίσης, ευχαριστούμε και το Σπύρο Γιαννόπουλο από την Καλλιθέα (Κανι). Εκλεκτή τιμή για εμάς ήταν η παρουσία του Πάνου Τσαπάρα, ιδιοκτήτη της εφημερίδας όλων των Καλαβρυτινών «Φωνή των Καλαβρύτων», καθώς και των Προέδρων των Συλλόγων γειτονικών χωριών: τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καστελίου Αθανάσιο Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυκούριας, Μούσιο Σωκράτη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λευκασίου, Αθανάσιο Σκάρπα  και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρινοφύτων, Κωνσταντίνο Κατσιάρη
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκανε ξεχωριστή αναφορά στην σημαντική βοήθεια που δέχτηκε ο Σύλλογός μας από τον Αθανάσιο Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Καστελλιωτών «ο Άγιος Γεώργιος», για την υλοποίηση της διαθήκης, που αφορούσε την ανακατασκευή του σχολείου του χωριού μας στα Αλώνια!
Επιπλέον, ένα σημαντικό και παράλληλα αναγκαίο έργο πραγματοποιήθηκε στο σχολείο στα Αλώνια. Κατασκευάστηκε από το Σύλλογο μας το αποχωρητήριο στο δωμάτιο που στεγαζόταν προσωρινά η κουζίνα ενώ έγινε και υδραυλική εγκατάσταση στην κουζίνα.
Ταυτόχρονα, στο σχολείο στα Αλώνια πραγματοποιήθηκε και σοβάτισμα σε όλο το κτίριο Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω παλαιότητας του κτιρίου από το 1959 και αμέλειας που υπήρξε, υπήρχαν μεγάλες φθορές εσωτερικά και εξωτερικά. Το σοβάτισμα σκοπό είχε να "ντύσει" και να προστατεύσει το σκελετό αλλά και την τοιχοποιία (ΤΟΥΒΛΑ,ΠΕΤΡΑ) του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες άλλα και άλλά επικίνδυνα φαινόμενα. Οι παραπάνω εργασίες γίνονται στο πλαίσιο μετατροπής του σχολείου στα Αλώνια ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ νέων αλλά και μεγαλυτέρων.
Ευχαριστούμε όλους όσοι προσφέρατε τον οβολό σας, ειδικά σήμερα που αυτός προέρχεται από σκληρή οικονομία. Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύλλογός μας συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για την μετατροπή του σχολείου σε φάρο του πολιτισμού της περιοχής μας και περιμένουμε την βοήθεια όλων
Είμαστε σίγουροι πως με τη βοήθειά σας, θα πετύχουμε το στόχο μας όπως συνέβη και με άλλα εγχειρήματα του Συλλόγου στο παρελθόν.
Κοινωνικά: 
Στις 20 Μαρτιου 2015 απεβίωσε στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας σε ηλικία 95 ετών, η συγχωριανή μας Δήμητρα Χρυσανθακοπούλου. Από τις πρώτες μετανάστριες του χωριού μας και μένοντας σε μικρή ηλικία χήρα, η εκλιπούσα μεγάλωσε με ήθος και αξίες την οικογένειά της, η οποία ήταν και είναι παράδειγμα προς μίμηση στην ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας.
Στις 21 Μαρτίου 2015, ο Σύλλογος Ανω Κλειτορίας, αποχαιρέτισε την αγαπημένη σε όλους μας συγχωριανή μας, Πολυξένη Φλώκα. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, ο άνθρωπος αυτός ξεχώρισε για τη καλοσύνη του και την ευγένειά του. Απο τους λίγους μόνιμους κατοίκους του χωριού, βρισκόταν πάντα εκεί για να κρατά ζωντανό τον τόπο. Ο σύλλογος την ευχαριστεί για τη φιλοξενία της στο καφενείο του χωριού όλα αυτά τα χρόνια, και για τη συμπάθεια που έδειχνε σε όλους μας κάθε φορά. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στο Καρνέσι και στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.
Τέλος, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και αρκετή γραφειοκρατία, ο Σύλλογός μας κατάφερε με τη βοήθεια Δικηγόρου και λογιστή και με κάθε νομιμότητα να έχει ενήμερο το μητρώο του στην Εφορία, υπέβαλε φορολογική δήλωση όπως προβλέπεται, και προέβη στην ενημέρωση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τις Διοικητικές αλλαγές που επήλθαν στο Σύλλογό μας (όπως νέο Δ.Σ., νόμιμος εκπρόσωπος, κ.λ.π.). Επίσης, μετά τις παραπάνω τακτοποιήσεις οι οποίες ήταν απαραίτητες, ο Σύλλογός μας προέβη στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό 660\001186-05 και την επωνυμία του Συλλόγου μας (Σύλλογος των Απανταχού Άνω Κλειτοριωτών – Καρνεσιωτών) στην Εθνική Τράπεζα, και έτσι έχουν πλέον τη δυνατότητα, όλα τα μέλη, οι συγχωριανοί, οι ομογενείς, οι φίλοι και όποιος άλλος το επιθυμεί, να συνεισφέρει οικονομικά με πεντακάθαρες και διαφανείς διαδικασίες, στο Σύλλογό μας, ο οποίος εργάζεται χωρίς να έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, για την υλοποίηση απαραίτητων έργων και εργασιών στο χωριό.
ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΔΣ του συλλόγου!!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.