HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Είναι πολλά αυτά που καθημερινά καταγράφουμε στην ηλεκτρονική σελίδα των Καλαβρύτων ( kalavrytanews.com ) προς ενημέρωση των απανταχού Καλ...

Είναι πολλά αυτά που καθημερινά καταγράφουμε στην ηλεκτρονική σελίδα των Καλαβρύτων (kalavrytanews.com) προς ενημέρωση των απανταχού Καλαβρυτινών και οχι μόνο. 
Προβάλουμε, εκθειάζουμε, τονίζουμε -καμιά φορά με δόση υπερβολής από υπέρμετρη αγάπης για τον τόπο μας- αλλά και καταδεικνύουμε τα κακώς κείμενα...
Για να μην λέμε πολλά, θα σταθούμε όχι σε πολλές, αλλά σε ορισμένες "αλήθειες" που πρέπει να λεχθούν και να επανεξεταστούν κυρίως από αυτά που είδαμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του 1821 στα Καλάβρυτα. 

Αλήθεια 1
Υποβαθμίζουμε χρόνο με το χρόνο το ιερό κειμήλιο των Καλαβρύτων, το ιστορικό Λάβαρο της Επανάστασης βλέποντας το ταυτόχρονα σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Το εθνικό μας λάβαρο είναι ένα και δεν μπορεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου να είναι ταυτόχρονα στον φυσικό του χώρο την Αγία Λαύρα αλλά και στην Ρόδο και αλλού. Δεν μπορεί να κάνουμε "κόπιες" και να το παρουσιάζουμε ταυτόχρονα παντού. Αντίγραφα ναι, αλλά τα αντίγραφα είναι για την προφύλαξη του πρωτοτύπου και όχι για διανομή. Η κάθε του παρουσίαση θα πρέπει να είναι μια κάθε φορά γιατί έτσι χάνει την σημασία του, την ιστορική του δύναμη και κατακερματίζεται, προσβάλλοντας την ιερότητα του. Ειναι ένα σημείο που πρέπει να επανεξεταστεί. 

Αλήθεια 2
Αν δούμε τα εορταστικά προγράμματα αρκετών χρόνων πίσω, θα δούμε πιστά αντίγραφα, φωτοτυπίες, με καμιά νέα προσθήκη, κάτι καινούργιο, δείχνοντας οτι απλά βγάζουμε μια υποχρέωση και τίποτα άλλο. Ιδέες υπάρχουν πολλές και αρκετές εχουν καταγραφεί και κατατεθεί. Απαιτεί όμως μια συστράτευση όλων των καλαβρυτινών με όραμα, πρόταση και θέση χωρίς στεγανά και αντιπαλότητες.  

Αλήθεια 3
Οι επισκέψεις των πολιτικών..... αμαρτωλή ιστορία.... με τον καθένα να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία, να βγάζει ένα δελτίο τύπου για το τι έκανε, και με ποιους φωτογραφήθηκε και με πολλούς να τους βλέπουν ακόμα σαν ...μεσσίες όταν τον υπόλοιπο χρόνο έκαναν ελάχιστα για τον τόπο μας.  

Αλήθεια 4
Οι Αρκάδες και οι Μανιάτες ήδη προχωρούν στην ίδρυση μουσείου Εθνικής Παλιγγενεσίας. Εμείς ακόμα το σκεφτόμαστε.....

Αλήθεια 5 
Από το 2008 και στα πλαίσια της προβολής και της αναθέρμανσης της ιστορικής μνήμης - ρόλου της επαρχίας Καλαβρύτων στην επανάσταση του 1821, καθώς και στα πλαίσια της αέναης διαπαιδαγώγησης των νέων και όχι μόνον, σε αξίες όπως ο αγώνας, η ελευθερία, η ιστορία, η παράδοση, ο συμπατριώτης μας δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, έχει καταθέσει πρόταση (υπ’ αριθμ. 21995/ 29.07.2009) για την δημιουργία πρότυπου, θεματικού «Καλαβρυτινού χωριού 1821». Η χρηματοδότηση του θα μπορούσε και μπορεί ακόμα να γίνει με ευρωπαϊκά προγράμματα. Ουδείς το είδε σοβαρά. Εμείς τουλάχιστον θα επιμένουμε (διαβάστε την πρόταση εδω)

Εν κατακλείδι 
Καλή η εθνική μας έπαρση, ο... τοπικισμός μας και η ιστορία μας αλλά είμαστε βυθισμένοι σε παθογένειες, σε μνήμες και ένδοξο παρελθόν και ωσάν ένα θεατρικό δρώμενο το θυμόμαστε σε κάθε επέτειο, μνημειακά, φολκλορικά, απόδραση αργίας, με εθνική υπερηφάνεια μιας μέρας.....


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.