HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανακοίνωση της Π.Υ.Καλαβρύτων για Αντιπυρική περίοδο 2015

Το περιεχόμενο του Κανονισμού ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, γνωστοποιή...


Το περιεχόμενο του Κανονισμού ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, γνωστοποιήθηκε μετά τη σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Η πυροσβεστική διάταξη Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας αφορά τον καθορισμό των χρονικών ορίων για τη χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Εκτάσεις στις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του παρόντος κανονισμού είναι α) Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις όπως αυτές ορίζονται και περιγράφονται στις παραγρ. 1,2,3,4 και 5 του Ν. 998/1979. β) Οι χορτολιβαδικές εκτάσεις καθώς και οι βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη, σε ανώμαλα εδάφη και σε λόφους, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 3 του Ν.998/1979 και γ) Οι αγροτικές εκτάσεις, όπως περιγράφονται στο άρθρο 2 του Ν.Δ. 3030/1954. Οι διατάξεις του κανονισμού δεν έχουν εφαρμογή α. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως ή καταλαμβάνονται από οικισμούς, που προϋπήρχαν του έτους 1923 ή πρόκειται περί οικοδομήσιμων εκτάσεων των οικιστικών περιοχών. Οι οικοπεδικοί και ακάλυπτοι χώροι που ευρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και οικιστικών περιοχών, εμπίπτουν στα άρθρα της υπ’ αριθ. 4 Πυρ/κής Διάταξης (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1346/2012). β. Στις αλυκές. γ. Στους αρχαιολογικούς χώρους και δ. Στα λατομεία και ορυχεία.

Για τον Κανονισμό ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις » η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.998/79 και την υπ΄ αρίθμ΄9/2000
Πυροσβεστική Διάταξη « Κανονισμός ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις», καθορίστηκε η αντιπυρική περίοδος, από 1– 5 – 2015 μέχρι και 31 – 10 – 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας λόγω και της αυξημένης επικινδυνότητας,
Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι Α Υ Σ Τ Η Ρ Α :
α) Η χρήση πυρός σε δάση και δασικές εκτάσεις .
β) Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιονδήποτε σκοπό , φωτιά στην ύπαιθρο.
γ) Η καύση Αγρών ή Αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
δ) Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – Σπίρτων και άλλων σχετικών υλών.
ε) Το κάπνισμα μελισσών.
Οι παραβάτες των ανωτέρω απαγορεύσεων, θα οδηγούνται στον Αρμόδιο Εισαγγελέα μέσω της ποινικής διαδικασίας που προβλέπεται.
Βασίλειος Α. Αλεξόπουλος
Α ν τ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.