HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ - Ο Πρόεδρος Λυκουριωτών για την εκδημία του π. Γ. Αναστασόπουλου

γράφει ο Σωκράτης Μούσιος πρόεδρος συλλόγου Λυκουριωτών Την 1η Απριλίου 2015 έφυγε ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπητός,...


γράφει ο Σωκράτης Μούσιος πρόεδρος συλλόγου Λυκουριωτών
Την 1η Απριλίου 2015 έφυγε ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπητός, αξέχαστος, και λαοφιλής πρωθιερέας π. Γεώργιος Αναστασόπουλος .Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε στεναχώρια και θλίψη τόσο στους οικείους του, τους συγγενείς και τους φίλους όσο και στο ποίμνιό του.
Ο εν Κυρίω εκδημήσας π. Γεώργιος Αναστασόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Λυκούρια της επαρχίας Καλαβρύτων το έτος 1934. Εκεί έλαβε και την εγκύκλια μόρφωσή του. Επίσης, φοίτησε στο Γυμνάσιο των Μαζεϊκων, στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Η αγάπη του για τα γράμματα δεν σταμάτησε. Έτσι, συνέχισε την φοίτησή του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών και την ολοκλήρωσε αργότερα, αποφοιτώντας από την Ποιμαντική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 2 Απριλίου 1965 στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου και Πρεσβύτερος την 1η Μαΐου 1966 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Υπηρέτησε την εκκλησία για 50 χρόνια στους κάτωθι Ιερούς Ναούς : Μεταμορφώσεως Σωτήρος τότε συνοικισμού «Πάτημα» Βριλησσίων, Αγίων Πάντων Καλλιθέας, Παναγίας Μαρμαριώτισσας Χαλανδρίου, ( για 2 περιόδους), Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου, Αγίου Στυλιανού Γκύζη, ( για 2 περιόδους), Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου – Χαλανδρίου, Αγίας Τριάδος Κεραμεικού, Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, Αγίου Ανδρέου Πετραλώνων, Αγίων Θεοδώρων Πλ. Κλαυθμώνος, Αγίου Ανδρέου δήμου Αγ. Παρασκευής και από 05-02-2003 στον Ιερόν Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων μέχρις και της εκδημίας του το απόγευμα της 1ης Απριλίου 2015. Χειροτονήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος στις 11 Αυγούστου 1996 από τον τότε Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνόν.
Ο μακαριστός π. Γεώργιος αποδείχθηκε ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, μη φειδόμενος κόπους και πόνους . Κέντρο της λειτουργικής του αναφοράς ήταν ή τέλεση των ιερών ακολουθιών, οι ομιλίες και οι προτροπές του προς τους πιστούς για την εν Χριστώ Σωτηρία τους. Είχε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, συγκεντρώνοντας και μοιράζοντας τρόφιμα και ιματισμό σε απόρους, ενώ παράλληλα κατήχησε και βάπτισε πολλά παιδιά που ήλθαν από τη Β.΄Ηπειρο.
Θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει την Αλήθεια της Χριστιανικής Πίστης σε όσους ζούσαν εν αγνοία του Ευαγγελίου, έφτασε τρείς φορές, μέσα από αντίξοες συνθήκες στη Νότια Αφρική και το Γιοχάνεσμπουρκ.
Έτρεφε μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λυκούρια αλλά και για ολόκληρη την περιοχή των Καλαβρύτων. Δεν έλειπε ποτέ από τις λατρευτικές εκδηλώσεις που τελούνταν στο χωριό του αλλά και στα άλλα χωριά της περιοχής.
Συμμετείχε, επίσης, σ’ όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες και ήταν αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου Λυκουριωτών.
Ήταν πάντα ζωντανός , αισιόδοξος, ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας.
Άφησε τη ζωή όρθιος, χαμογελαστός, με αξιοπρέπεια μέσα στον Ιερό Ναό, περιτριγυρισμένος από το ποίμνιό του που τόσο τον αγαπούσε και πάντα τον ακολουθούσε. Είχε το θάνατο που αρμόζει σ’έναν Ορθόδοξο Χριστιανό ιερέα που έχει αφήσει τη ζωή του στην πρόνοια του Θεού.
Ευχόμαστε από βάθους καρδίας ο Χριστός να τον αναπαύσει σε χώρα ζώντων και Πύλες Παραδείσου να ανοίξουν.
Για εμάς όλους, που τόσο τον αγαπούσαμε και εκείνος μας υπεραγαπούσε και μας συμπαραστέκονταν σε κάθε δυσκολία, θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.