HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εμπνευσμένη ομιλία του Αγιορείτη μοναχού Μάξιμου Ιβηρίτου Νικολόπουλου εκ Καμενιάνων

Εμπνευσμένη ομιλία του εκλεκτού συμπατριώτη μας από τους Καμενιάνους, Αγιορείτη μοναχού Μάξιμου Ιβηρίτου Νικολόπουλου , απήλαυσαν στην Ριζ...



Εμπνευσμένη ομιλία του εκλεκτού συμπατριώτη μας από τους Καμενιάνους, Αγιορείτη μοναχού Μάξιμου Ιβηρίτου Νικολόπουλου, απήλαυσαν στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική σχολή Αθηνών, πλήθος κόσμου μαζί με συμπατριώτες μας από τους Καμενιάνους, Δροβολοβό και Σοποτό. 
Οι ριζαρίτες τίμησαν δύο Σχολάρχες τους που άφησαν λαμπρή εποχή στο προαναφερόμενο εκκλησιαστικό αυτό ίδρυμα.
Πρόκειται για τους μακαριστούς π. Μάξιμο Δασκαλάκη και Νεκτάριο Κοτζιά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 4-5-2015, σε μια κατάμεστη αίθουσα της Ριζαρειου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι μητροπολίτες Φθιώτιδος και Χαλκίδος, ο καθηγητής του Α.Π.Θ κ. Σκαλτσής, καθώς και ο εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων – λόγιος μοναχός της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης Νικολόπουλος. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του φωτισμένου συμπατριώτη μας μοναχού Γ. Μαξίμου με μια γλαφυρή- ρητορίζουσα γλώσσα που ξεσήκωσε το ακροατήριο, λαϊκούς και κλήρο.
Πάντα οι ομιλίες του φωτισμένου μοναχού και πρώην Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους π. Μαξίμου ελκύουν και σαγηνεύουν.
Πολλοί συντοπίτες μας από Καμενιάνους – Δροβολοβό και Αροανία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον εμπνευσμένο πνευματικό λόγο του Γ. Μαξίμου, και δήλωσαν σαγηνευμένοι και συγκινημένοι.
Ευχόμαστε την εν Κυρίω δύναμη και μακροημέρευση του εν λογω συμπατριώτη μας μοναχού π. Μαξίμου και καμαρώνουμε αισθανόμενοι υπερηφάνεια γι αυτόν, αιτούμενοι τις ευλογίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.