HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα μέλος του «Δ.Ε.Π.Α.Ν – Δίκτυο Πόλεων» - Ποιοι δήμοι συμμετέχουν

Πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Δ.Ε.Π.ΑΝ. «Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» χθες 27 Ιουνίου 2015 στην πόλη τ...


Πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Δ.Ε.Π.ΑΝ. «Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» χθες 27 Ιουνίου 2015 στην πόλη της Δράμας με την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς όπως εξουσιοδοτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων στην συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2015

Τα τακτικά μέλη του ΔΕΠΑΝ
Τα τακτικά μέλη Δικτύου απαρτίζουν οι Δήμοι: Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας, Δράμας, Ωρωπού, Βριλησσίων, Πλατανιά Χανίων, Δοξάτου, Βόλβης, Δέλτα, Συντικής, Αμφίπολης, Αλεξάνδρειας, Παιανίας, Φούρνων Κορσέων, Αλοννήσου, Ρήγα Φεραίου, Ήλιδας, Παγγαίου, Καβάλας, Κασσάνδρας και Θήρας Σαντορίνης. Καθώς επίσης, η ΔΕΥΑ Δράμας και η ΚΕΔΟΥ του Δήμου Ωρωπού. Στο Δίκτυο είναι αρωγά μέλη το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμια Νεάπολης από Κύπρο και σε διαδικασία ένταξης το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο Δήμος Πέγειας από Κύπρο, η Αναπτυξιακή Ημαθίας και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία, ολοκληρώνουν την αρχική σύνθεση του ΔΕΠΑΝ.

Η δικτύωση των μεσαίων Δήμων
Τον συντονισμό του Δικτύου ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Δράμας κ. Καραμπατζάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται τέτοιο Δίκτυο και μέσα σε 3 μήνες, 21 δήμαρχοι και 21 δημοτικά συμβούλια, έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους ως ιδρυτικά μέλη στη νέα αυτή δομή, που ευελπιστούμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Δράμας και στα μέλη του Δικτύου, να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα και πρόσβαση στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ ευθείας από την πηγή. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε και την αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών Πανεπιστημίων. Το τελευταίο διάστημα, γίνεται επίσης μια σημαντική προσπάθεια, να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Κύπρο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις χρηματοδοτήσεις οι οποίες αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας.»
Εξηγώντας τις δυνατότητες που δίνει η δικτύωση των Δήμων μέσω του ΔΕΠΑΝ, τόνισε: «Η δυνατότητα της δικτύωσης και της διεκδίκησης σαν ομάδα, δίνει πάντα τη δυνατότητα να διεκδικήσεις χρήματα τόσο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο βασικός στόχος του Δικτύου σε πρώτη φάση, είναι να οργανωθούν οι διευθύνσεις Προγραμματισμού των Δήμων, οι οποίες σε κάποιους Δήμους είναι ανύπαρκτες, σε κάποιες είναι υποστελεχωμένες και κάποιες διαθέτουν μεγάλη εμπειρία την οποία μπορούν να μεταφέρουν σε άλλους Δήμους. Γι’ αυτό το Δίκτυο αποτελείται κυρίως από μεσαίους Δήμους. Είμαστε μια ομάδα Δήμων που έχουμε κοινά προβλήματα, τα έχουμε αξιολογήσει και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε όλοι μαζί σε μια ομάδα. Επομένως, ναι, για το ΕΣΠΑ θα αποτελέσει μια δυναμική για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερο από Τομεακά, όχι από το ΠΕΠ, αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε εξωστρέφεια και να απευθυνθούμε πλέον στους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.