HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκίνησε η διάθεση μέσω ΚΕΠ, των καρτών σίτισης στους δικαιούχους

Ξεκίνησε η διάθεση, μέσω ΚΕΠ, των καρτών σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος εφαρμογής μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρί...

Ξεκίνησε η διάθεση, μέσω ΚΕΠ, των καρτών σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος εφαρμογής μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με την αριθμ. ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ.15/16/23632 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για την παραλαβή των καρτών ο δικαιούχος θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα . Οι δικαιούχοι θα προσέρχονται για την παραλαβή της κάρτας σίτισης στο ΚΕΠ που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησή τους.
Η Κάρτα Σίτισης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα, όπως supermarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία. Για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή, παραδίδετε την κάρτα στο ταμείο της επιχείρησης και πληκτρολογείτε τον PIN στην ειδική συσκευή POS. Το ποσό χρεώνεται αυτόματα στην κάρτα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Με την Κάρτα σίτισης μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε μέσω των i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας: ερώτηση υπολοίπου, λήψη αντιγράφου των 7 τελευταίων κινήσεων της κάρτας, αλλαγή PIN. ​​
Η Κάρτα Αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές​​. Επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την κάρτα είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο.
Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.