Μπορεί η ανθρωπιστική διάσταση του μεταναστευτικού να έχει πρωτεύοντα ρόλο σήμερα και η απουσία Κυβέρνησης αλλά και τοπικών φορέων στις ...
Μπορεί η ανθρωπιστική διάσταση του μεταναστευτικού να έχει πρωτεύοντα ρόλο σήμερα και η απουσία Κυβέρνησης αλλά και τοπικών φορέων στις πολύπαθες περιοχές των νήσων μας να μην δίνει καμία λύση. Όμως μακροπρόθεσμα θα προκύψει θέμα εθνικής ασφάλειας που αναμένεται να το εκμεταλλευτούν οι φίλοι "γείτονες". Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εντός Ε.Ε. και οι μόνοι που μπορούν ανενόχλητοι να κλείνουν τα σύνορά τους να είναι είτε χώρες που θα ήθελαν να ενταχθούν στην Ε.Ε. είτε είναι μέλη της σήμερα -όπως η Ουγγαρία- ενώ η χώρα μας είναι υποχρεωμένοι να ακολουθεί τις δεσμεύσεις του Δουβλίνου ΙΙ.
Ο κ. Αβραμόπουλος σίγουρα προσπαθεί να ισορροπήσει την Ευρωπαική δεκτικότητα στο θέμα σε πρώτη φάση προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στα κράτη που υφίστανται το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών. Για την Ελλάδα όμως το θέμα δεν είναι ΠΑΛΙ οικονομικό. Δεν αρκούν κάποια εκατομμύρια για να καλύψουν τα τεράστια προβλήματα που κυοφορούνται τόσο για την ασφάλεια, όσο και την οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Το θέμα είναι Ευρωπαικό. Αν δε χώρες όπως οι Αγγλία ή η Γαλλία και η Ουγγαρία νομίζουν πως μπορούν με ακραία μέσα ή με "θεσμική άρνηση" να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε σίγουρα η αντίδραση της Κυβέρνησης - της κάθε Κυβέρνησής μας- δεν μπορεί να περιορίζεται στην απλή υποδοχή σε κάποια containers κάποιων 200 μεταναστών που πήγαν περισσότερο για λόγους επικοινωνιακούς παρά για λόγους ουσίας.
Η αρχή έγινε βέβαια από δηλώσεις της κυρίας Υπουργού που νόμιζε ότι "λιάζονται" οι παράτυποι μετανάστες σε ένα ενδιάμεσο σταθμό πριν συνεχίσουν το "τουριστικό" τους ταξίδι στα Βόρεια. Σήμερα απλά δεν υπάρχει...τέλος. Για να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην προκληθούν βιαιότητες από αντίδραση απαιτούνται μέτρα άμεσα και κάθετα. Ασφαλώς δε το θέμα είναι ένα από τα βασικότερα των προσεχών εκλογών.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.