HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΑΣΙΑ: Απολογισμός εκδηλώσεων δεκαπενταύγουστου 2015

Οι φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών για τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 ήταν αφιερωμένες στο αντάμωμα μελών και φίλων μ...


Οι φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών για τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 ήταν αφιερωμένες στο αντάμωμα μελών και φίλων μας στο χωριό μας, στην διασκέδαση μας, στις μνήμες από την ζωή στο χωριό, για να τις ξαναθυμηθούν αυτοί που τις έζησαν αλλά και να μάθουν οι νεώτεροι πως ζούσαν οι παλαιότεροι, και τέλος να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό και να προσπαθήσουμε πάλι όλοι μαζί να βρούμε λύσεις.
Παρά τις τελευταίες οικονομικές δυσκολίες και του περιορισμού αναλήψεων από τις τράπεζες σχεδόν όλοι οι συγχωριανοί μας και οι φίλοι μας δήλωσαν παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας που ήταν ‘γεμάτο’ κόσμο και ιδιαίτερα με νεολαία!
Με ενέργειες του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και ιδιαίτερα του Παναγιώτη Δεχουνιώτη εξασφαλίστηκε, έστω και προσωρινά, η παρουσία ιερέως και πραγματοποιήθηκαν όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών: Εσπερινός με περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο χωριό, Θεία Λειτουργίας και Εσπερινός την ημέρα της εορτής της και Θεία Λειτουργία την Κυριακή 16/08.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! Η συμμετοχή ήταν καθολική και τις δύο βραδιές των εκδηλώσεων! Κανείς δεν απουσίαζε με εξαίρεση αυτών με προβλήματα υγείας η πένθους.

Την πρώτη βραδιά, το βράδυ ανήμερα της  Παναγίας,  οι πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, έως και τις 20.30 υπήρξαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν κατάφεραν όμως να ματαιώσουν την εκδήλωση! Παρά το κρύο και την υγρασία το κέφι και το γλέντι κράτησαν έως τις 04.30 ξημερώματα της επόμενης ημέρας!
Το φαγητό παρασκευάστηκε από το μεζεδοπωλείο του χωριού μας . Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή του συλλόγου στο κόστος του βασικού μενού με 50% και να μην προχωρήσει σε λαχειοφόρο αγορά.
Ελπίζουμε ότι σε επόμενες εκδηλώσεις θα έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά όλων μας και να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε και άλλες προτεραιότητες του συλλόγου μας.

Η επόμενη  βραδιά, Κυριακή 16/08/2015, είχε το δικό της χρώμα!
Με την συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του Γιώργου Δημητρόπουλου που ήδη έχει ανοίξει τα φτερά του στο καλλιτεχνικό στερέωμα με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του και της Μανίνας Παπαδοπούλου φίλης του χωριού μας και καταξιωμένης μουσικού πλημύρισαν το χωριό μας με ωραίες μελωδίες!
Η ιδέα της Δήμητρας Δημητροπούλου να αφιερωθεί το πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις μνήμες της ζωής μας στο χωριό, παρμένες από βιβλίο της Κικής Ζίγκιρη Μπαρλαμπά αλλά και από τα σχολικά βιβλία της εποχής εκείνης, έδωσε μια άλλη χροιά στην βραδιά!
Η παρουσίαση των παραπάνω απόν την Δήμητρα, την Γιάννα και των παιδιών του χωριού μας ήταν φανταστική! Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!
Η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι και χορό έως τις 03.30 της επόμενης ημέρας!

Το πρωί της Κυριακής 16/08/2015,  μετά την πρωινή Λειτουργία, οργανώθηκε ανεπίσημη συνέλευση των κατοίκων για την καταγραφή των προβλημάτων που  αντιμετωπίζει το χωριό μας.
Προτάθηκαν αρκετά θέματα, μερικά των οποίων είναι:  Η χρήση γαιών, η άρδευση από την Κρυάβρυση, ο ιερέας του χωριού, τα οποία, αφού τα καταγράψω, θα τα αποστείλω σε όλους σας, για συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις σε επόμενη επίσημη γενική συνέλευση των κατοίκων η των μελών του συλλόγου.
Η επιτυχία όλων των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν αποτέλεσμα της σωστής  προετοιμασίας και δουλειάς   εκ μέρους των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας αλλά σημαντικά συνέβαλε  και η φυσική παρουσία τους στο χωριό αυτές τις ημέρες.
Φυσικά σημαντική ήταν και  η  εθελοντική  βοήθεια και άλλων μελών του συλλόγου μας στην οργάνωση των εκδηλώσεων!
Ευχαριστώ όλους και τον καθένα προσωπικά για την συμβολή σας στην επιτυχία των εκδηλώσεων και εύχομαι καλή συνέχεια !
Με Εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γιαννόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.