HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τα τελευταία κοπάδια κατηφορίζουν στα χειμαδιά

Οκτώβρης και το φθινόπωρο στα βουνά ήρθε έτσι όπως πρέπει με κρύο και βροχές, ώρα για τα κοπάδια να κατέβουν στα χειμαδιά, άλλος ένας κύ...

Οκτώβρης και το φθινόπωρο στα βουνά ήρθε έτσι όπως πρέπει με κρύο και βροχές, ώρα για τα κοπάδια να κατέβουν στα χειμαδιά, άλλος ένας κύκλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας ολοκληρώνεται.
Οι στράτες γνωστές χρόνια τώρα για τα "ζωντανά" της επαρχίας μας. Ο ήχος των κοπαδιών είναι ένας "ήχος ιστορίας" για τα χωριά μας, Πλούτος και περηφάνια, Λεβεντιά και παράδοση …
Οι φωτογραφίες 27 Οκτωβρίου 2015 από το Ερύμανθο κοντά σε Πορετσό και Αγράμπελα.
φωτό Χρήστος Παπακανέλλος
[pgallery][/pgallery]
Ηθελα νάμουν τσέλιγκας, νάμουν κ' ένας σκουτέρης, να πάω να ζήσω στο μαντρί, στην ερημιά, στα δάσα, νάχω κοπάδι πρόβατα, νάχω κοπάδι γίδια, κ' ένα σωρό μαντρόσκυλα, νάχω και βοσκοτόπια, το καλοκαίρι στα βουνά, και τον χειμώ στους κάμπους. Νάχω από πάλιουραν βορό και στρούγγα από ροδάμι, νάχω και σε ψηλήν κορφή καλύβα από ρουπάκια, νάχω με τα βοσκόπουλα σε κάθε σκάρον γλέντι, νάχω φλογέρα να λαλώ, ν' αντιλαλούν οι κάμποι, νάχω και κόρη όμορφη, στεφανωτήν μου νάχω, να μου βοηθάει στο σάλαγο, να μου βοηθάει στα γρέκια, κι όντας θα τα σταλίζουμε τα δειλινά στους ίσκιους, στης ρεματιάς τη χλωρασιά μαζί της να πλαγιάζω, να με κοιμίζει με φιλιά στους δροσερούς της κόρφους. Kώστας Κρυστάλλης (1868-1894).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.