HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το νέο βιβλίο του Δ. Σταθακόπουλου με τις Ιστορικές αναφορές του Π.Π.Γερμανού για τα Καλάβρυτα

Εκδόθηκε το νέο Βιβλίο του αγαπητού μας Δημήτρη Σταθακόπουλου με τίτλο:  Ιστορικές αναφορές του Π.Π.Γερμανού για την περιοχή των Καλ...


Εκδόθηκε το νέο Βιβλίο του αγαπητού μας Δημήτρη Σταθακόπουλου με τίτλο: Ιστορικές αναφορές του Π.Π.Γερμανού για την περιοχή των Καλαβρύτων  με όλες τις πηγές που περιγράφουν τι έγινε στα Καλάβρυτα το Μάρτιο του 1821. Ένα σημαντικό έργο που πρέπει έχουμε και να μελετήσουμε όλοι.
Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος από το Λευκάσιο Καλαβρύτων είναι Δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας, Παντείου πανεπιστημίου Διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγος, Μέλους του international society for ethnomusicology Bloomington Indiana Univ. Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων CCBE και εκλεγμένο μέλος της Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ).
Το βιβλίο είναι μια έκδοση του γνωστού και αγαπητού σε όλους μας, Sam Chekwas (Σαμ Τσέκουας), επίτιμου δημότη Καλαβρύτων, που διατηρεί το μοναδικό Ελληνικό βιβλιοπωλείο στην Αστόρια των Η.Π.Α. 
Ο Σαμ Τσέκουας, ήρθε στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980, σπουδασε Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη και αφού αποφοίτησε, έφυγε στην Αμερική, όπου βρίσκονταν ήδη τα αδέρφια του. Το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn στην Αστόρια. Ως σήμερα έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς και μια ποιητική σειρά, η οποία κυκλοφορεί με την επωνυμία Salonica Ρress. Τo 1994 άνοιξε το βιβλιοπωλείο. Στα ράφια και στις αποθήκες του διαθέτει περισσότερα από 7.000 ελληνικά βιβλία και είναι σήμα κατατεθέν για όλη την ομογένεια αλλά και για πάρα πολλούς αμερικανούς. Παράλληλα διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα και παροτρύνει πολλούς αγγλόφωνους να τη μάθουν και να τη διδάξουν στα παιδιά τους, ώστε να διαβάζουν τα πρωτότυπα έργα των Ελλήνων λογοτεχνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.