HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά την ειδική αγωγή.»

Σε μια ακόμα κοινοβουλευτική παρέμβαση για το χώρο της παιδείας και της κοινωνικής προστασίας προέβη ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας...

Σε μια ακόμα κοινοβουλευτική παρέμβαση για το χώρο της παιδείας και της κοινωνικής προστασίας προέβη ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα τις κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή στη χώρα μας.
Ο κ. Κατσανιώτης άσκησε κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στα σχολεία ειδικής αγωγής που είναι αναγκαίες, καθώς όπως τόνισε «η προκήρυξη του Υπουργείου για την πρόσληψη των αναπληρωτών, έστω και ετεροχρονισμένα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια.»
Επιπλέον, ο βουλευτής κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι επιδεικνύει αδιαφορία για τη στελέχωση των σχολείων ειδικής αγωγής με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού όπως επεσήμανε τα οργανικά κενά τόσο στην Αχαΐα όσο και ευρύτερα στην Επικράτεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ «χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του Υπουργείου είναι ότι οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν σχεδόν 2 μήνες έπειτα από την έναρξη του σχολικού έτους.». Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης από πλευράς του Υπουργείου, είναι πολλά ειδικά σχολεία είτε να παραμένουν κλειστά είτε να υπολειτουργούν από τη μία και από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες εκπαιδευτικές τους ανάγκες και να μένουν στα σπίτια τους. Ο βουλευτής κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Τέλος, ρώτησε τον Υπουργό γιατί δεν έχουν καλυφθεί ακόμα τα κενά που υπάρχουν στην ειδική αγωγή και ποιος είναι ο αριθμός των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στην Αχαΐα και ευρύτερα στην Επικράτεια, πως θα χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί άμεσα για την κάλυψη των κενών και αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν γνωρίζει ότι η δική του ολιγωρία και οι κωλυσιεργίες στην κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή ευθύνονται για τα κλειστά σχολεία, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ειδική εκπαίδευση της χώρας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών, αν προτίθεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση που αφορά την ειδική εκπαίδευση και ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να λάβει για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία, όσον αφορά το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη γνώση και τη μόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.