HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι ενέργειες του Δήμου Καλαβρύτων για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, αντιτάσσεται δυναμικά, θεσμικά και οργανωμένα, σε κάθε κίνηση κατάργησης ή υποβάθμισης δημοσίων υπηρεσιών ή φορέων,...

Ο Δήμος Καλαβρύτων, αντιτάσσεται δυναμικά, θεσμικά και οργανωμένα, σε κάθε κίνηση κατάργησης ή υποβάθμισης δημοσίων υπηρεσιών ή φορέων, που λειτουργούν στις πόλεις και στα χωριά του Δήμου μας, και η οποία αποφασίζεται, κυριαρχικά, από το Κεντρικό Κράτος, τη διοίκηση των φορέων ή τα υπουργεία.
Έτσι, ο Δήμος Καλαβρύτων, αντέδρασε και αντιτάχθηκε, στην κατάργηση του ΙΚΑ Καλαβρύτων, των Εφοριών (Δ.Ο.Υ.) Καλαβρύτων και Κλειτορίας και στην υποβάθμιση ή κατάργηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας.
Και ο Δήμος Καλαβρύτων, με το δυναμικό θεσμικό και οργανωμένο αγώνα του, κατάφερε:
  1. Να επαναλειτουργήσει το Γραφείο του ΙΚΑ, εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και κοινωνικής ασφάλισης, στα Καλάβρυτα.
  2. Να επαναλειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), ένα στα Καλάβρυτα και ένα στην Κλειτορία.
  3. Να μην καταργηθεί, ούτε υποβιβασθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.
Τον ίδιο δυναμικό, θεσμικό και οργανωμένο αγώνα, διεξάγει ο Δήμος Καλαβρύτων και για την αποτροπή και ακύρωση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας με το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων.
Για τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας και την αποτροπή της κατάργησής του, ο Δήμος Καλαβρύτων, έχει αναλάβει τις παρακάτω θεσμικές και δυναμικές πρωτοβουλίες και ενέργειες:
  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, ήδη από τις 30-4-2015, εξέδωσε το υπ’ αριθμόν 91/2015 ψήφισμα – απόφαση που αντιδρά στις, τότε, πληροφορίες για την κατάργηση του Α.Τ. Κλειτορίας. Το ψήφισμα αυτό επισυνάπτεται.
  2. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, έθεσε ευθέως, ρητώς και με το δέοντα θεσμικό τρόπο, στον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα στις 4-5-2015, ο οποίος και, ενώπιον πάντων, δεσμεύθηκε ότι (όσο είναι υπουργός αυτός) το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας δεν καταργείται. Το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, επισυνάπτεται.
  3. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κλειτορίας Βασίλη Καρρά και το Δημοτικό Σύμβουλο Σωτήρη Δουκλιά, συμμετείχαν, στην ολοήμερη – πολύωρη σύσκεψη που έγινε στην Πάτρα στις 27-11-2015, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και με τη συμμετοχή στρατηγών της Αστυνομίας, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και όλων των Δημάρχων των 19 Δήμων της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς εξέφρασε δυναμικά και τεκμηριωμένα με στοιχεία, αλλά και τις επιταγές του Συντάγματος, την αντίδραση του Δήμου Καλαβρύτων στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Α.Τ. Κλειτορίας και τη συγχώνευσή του με το Α.Τ. Καλαβρύτων. Αντίστοιχες δυναμικές τοποθετήσεις έκαναν, στη σύσκεψη αυτή, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας Βασίλης Καρράς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Δουκλιάς.
Το συμπέρασμα της σύσκεψης αυτής, είναι ότι, το Υπουργείο θα επανεξετάσει την, αυστηρά υπηρεσιακή, πρόταση για την κατάργηση του Α.Τ. Κλειτορίας, λαμβάνοντας υπόψη του και τους κοινωνικούς λόγους και τους λόγους ασφαλείας και προστασίας των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων Κλειτορίας, Αροανίας και Παΐων και το πιθανότερο είναι να την ακυρώσει, να την ανατρέψει και να μην την νομοθετήσει και υλοποιήσει, διατηρώντας το Α.Τ. Κλειτορίας.
Στη σύσκεψη αυτή, ο Δήμος μας, είχε την ξεκάθαρη και σαφή συμπαράσταση και υποστήριξη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα, στον οποίο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.
  1. Ακόμη, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, στην προχθεσινή συνεδρίασή του, στις 4-12-2015 συζήτησε ως πρώτο θέμα, το θέμα της αποτροπής της κατάργησης του Α.Τ. Κλειτορίας και έλαβε και νέο – δεύτερο ψήφισμα – απόφαση, το υπ’ αριθμ. 304/2015, με το οποίο αντιδρά και αντιτάσσεται στην κατάργησή του, αναφέροντας με στοιχεία, τους λόγους που επιβάλλουν τη διατήρησή του. Το ψήφισμα αυτό, στέλνεται στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κάθε άλλο σχετιζόμενο με το θέμα.
  2. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να του επιδώσει το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και να του εκφράσει, δυναμικά και θεσμικά, τις έντονες αντιρρήσεις και τη διαμαρτυρία του Δήμου μας, για την προτεινόμενη κατάργηση του Α.Τ. Κλειτορίας. Η συνάντηση αυτή θα προσδιορισθεί τις επόμενες ημέρες.
  3. Και ο θεσμικός, δυναμικός και οργανωμένος αγώνας του Δήμου Καλαβρύτων, δεν σταματά στις παραπάνω αποτελεσματικές ενέργειές μας, αλλά συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι να λήξει, οριστικά, το θέμα και να διατηρηθεί το Αστυνομικό Τμήμα στην Κλειτορία και να μην συγχωνευθεί με το Α.Τ. Καλαβρύτων.
  4. Σ’ αυτό μας τον αγώνα, θέλουμε να έχουμε και έχουμε μαζί μας, τους συμπολίτες μας κατοίκους της Κλειτορίας, της Αροανίας και των Παΐων, καθώς και κάθε συμπατριώτη μας Καλαβρυτινό, που μπορεί να βοηθήσει, σε μια μεθοδική, οργανωμένη, δυναμική και κυρίως θεσμική, πανστρατιά, η οποία, έχει αποδειχθεί ότι είναι η μόνη ορθή τακτική, που φέρνει αποτελέσματα. Και στην περίπτωση του Α.Τ. Κλειτορίας, πιστεύουμε ότι θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε, να διατηρηθεί και να μη συγχωνευθεί το Α.Τ. Κλειτορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.