HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ στον Ι.Ν. ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Μια ακόμη ευκαιρία, για να βρεθούν μαζί, να γιορτάσουν, να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης, να ανανεώσουν τους στενούς δεσμούς που τους εν...


Μια ακόμη ευκαιρία, για να βρεθούν μαζί, να γιορτάσουν, να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης, να ανανεώσουν τους στενούς δεσμούς που τους ενώνουν ως τέκνα της ίδιας γης, παρείχε, στους Σκοταναίους και τους φίλους της Σκοτάνης, η πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων να πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη αρτοκλασία για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού Αγ. Δημητρίου.
Η αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015, στον Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης Πετραλώνων, ως απότιση φόρου τιμής και μνήμης στον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο του Ναού π. Κωνσταντίνο Τσιακούλια, ο οποίος, ως πραγματικός συμπαραστάτης των συμπατριωτών του, για τρεις περίπου δεκαετίες, φιλοξενούσε στον ιερό αυτό χώρο τον Σύλλογο.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή γιατί με την παρουσία όλων μας αποδίδουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Τσιακούλια. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αγάπησε το χωριό του, τη Σκοτάνη, όσο τίποτα άλλο, αλλά και αγαπήθηκε από όλους τους συμπατριώτες. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στο Σύλλογό μας είτε δια λόγου, είτε δια έργου, είτε δια της προσφοράς του, καλώντας όλους τους συμπατριώτες να προσευχηθούν για αιωνία ανάπαυση και ανάσταση. Ευχαρίστησε τους σεβαστούς Ιερείς του Ναού, τον πατέρα Ζαφείρη και τον πατέρα Σταμάτη για την φιλοξενία, ευχόμενη σ΄ όλους Χρόνια Πολλά!!!!
Στην συνέχεια, η κόρη του μακαριστού πατέρα, κ. Αθανασία Τσιακούλια-Δρόλαπα, εκ μέρους της οικογενείας ευχαρίστησε τους σεβαστούς Ιερείς, τους συμπατριώτες, τους συγγενείς και φίλους που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του πατέρα της, λέγοντας ότι στην σημερινή εκδήλωση είναι παρόν και ας μην τον βλέπουμε, ευχόμενη από εκεί που είναι να ευλογεί και να προσεύχεται για όλους εμάς και τις οικογένειες μας. Να γίνει σύμβουλος και οδηγός στις αδυναμίες μας και να παρακαλεί τον Ουράνιο Πατέρα να συμπληρώνει τις ελλείψεις και τις αναζητήσεις μας.
Η προσέλευση των συμπατριωτών και φίλων στην αίθουσα του Ναού «Το Σπίτι της Γαλήνης» όπου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της θείας λειτουργίας η δεξίωση, η συγκίνηση που προξένησε η αναγνώριση της προσφοράς του «παπά-Ντίνου» ως ουσιαστικού συνδετικού κρίκου των Σκοταναίων, θύμισαν σε όλους την ανάγκη για προσφορά και συμμετοχή στα κοινά. Το συναίσθημα αυτό ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την ευγενική συνεισφορά των Ενοριτών του Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης, οι οποίοι, επιπροσθέτως της προσφοράς των άρτων από την Πρεσβυτέρα, συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης με το σερβίρισμα και τη παροχή του παραδοσιακού, για τις περιπτώσεις αυτές, καφέ, αρωματικής μαστίχας και συνοδευτικών κουλουριών. Συγκινητική δε, ήταν και η εκ μέρους της Προέδρου του Συλλόγου κας Μαριάνθης Χρονοπούλου προσφορά αλμυρών και γλυκών μικρο-εδεσμάτων, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον μακαριστό πνευματικό της πατέρα & νονό της. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου Σκοταναίων κ.κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς και Γεώργιος Αθ. Σατολιάς, το Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Σπ. Αποστολόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος κ. Νικόλαος Γ. Χρονόπουλος, o πρώην Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Β. Ζήκος, ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Α. Χρονόπουλος, οι πρώην ταμίες Βασίλειος Δ. Παπαδόπουλος, Δημήτριος Γ. Γκολφινόπουλος, ο Ανδρέας Π.Γκολφινόπουλος, ο συμπατριώτης μας από την Σκοτάνη κ. Ματθαίος Π. Ρηγόπουλος και ο κ. Βασίλειος Καλογερόπουλος, από τον Σύνδεσμο Καμενιανιτών – Δρολοβιτών Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ. ΛΑΠΠΑΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ
ΕΦΟΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η.ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.