HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η άλλη πλευρά χωρίς «πέρα δώθε» - Η Απάντηση για το Γερμανικό δημοσίευμα

Μεγάλη διάσταση και κυρίως μονόπλευρη πήρε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit  σχετικά με την δωρεά 1000 ευρώ γερμανού συν...

Μεγάλη διάσταση και κυρίως μονόπλευρη πήρε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit σχετικά με την δωρεά 1000 ευρώ γερμανού συνταξιούχου στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Η αναπαραγωγή του δημοσιέυματος μεγάλη απ όλα τα μέσα. Κανείς όμως δεν ηρθε σε επαφή με το Μουσείο για να ακούσει και την άλλη πλευρά, εκτός (για να "ευλογήσουμε τα γένια μας") το kalavrytanews.com (διαβάστε σχετικά το χθεσινό δημοσίευμα μας εδω
Tα γεγονότα λοιπόν από την άλλη πλευρά χωρίς «πέρα δώθε»
Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος: "Πριν 5 μήνες ένας δημοσιογράφος, ονόματι Ζαχαρίας Ζαχαράκης τηλεφώνησε στο Μουσείο και είπε στον υπάλληλο ότι είναι εξουσιοδοτημένος από κάποιον ανώνυμο-ευαισθητοποιημένο για τα εγκλήματα που προξένησαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα να προσφέρει ως δωρεά στο Μουσείο 1000 Ευρώ. Δήλωσε μάλιστα ότι θα ζητήσει με email τον τραπεζικό λογαριασμό του Μουσείου για να καταθέσει τα χρήματα. Αντ’ αυτού –μετά από ένα μήνα-ξανατηλεφώνησε και δήλωσε τα ίδια. Το email, ωστόσο, δεν στάλθηκε στο Μουσείο.
Στις 2 Νοεμβρίου 2015, κάποια κυρία Κατερίνα Ιορδάνογλου  έστειλε ένα email στο Μουσείο που ανέφερε τα εξής: σας στέλνω τα στοιχεία που χρειάζονται για την απόδειξη της δωρεάς που έγινε μέσω της Die Zeit και του δημοσιογράφου Ζαχαρία Ζαχαράκη. (να αναγράφεται το ποσό της δωρεάς, η διεύθυνση του Μουσείου και η διεύθυνση της Die Zeit) και της δόθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του Μουσείου, για να κατατεθούν τα χρήματα.
Πράγματι, στις 26 Νοεμβρίου 2015 τα χρήματα κατατέθηκαν.
Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 το Μουσείο εξέδωσε το Γραμμάτιο Είσπραξης της δωρεάς και το έστειλε με email στην κυρία Ιορδάνογλου.
Στις 4 Δεκεμβρίου το γεγονός δημοσιογραφικά μεγαλοποιήθηκε.
Τόσο απλή είναι η αλήθεια...
Θεωρώ ότι μέσω της δωρεάς χρησιμοποιήθηκε το Μουσείο, για να εξυπηρετηθούν κάποιες  σκοπιμότητες της Die Zeit...(Ορίστε, εμείς οι καλοί Γερμανοί σας δίνουμε χρήματα κι εσεις ολιγωρείτε ή αρνείσθε, βλ. Ελληνογερμανικό Ταμείο...)"
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.