HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΣ ΤΟ Α. Π. Θ. (Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΣ ΤΟ Α. Π. Θ. (Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου) ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ  Γράφει ο Κωνσταν...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΣ ΤΟ Α. Π. Θ. (Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου)
ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος Καμενιανίτης Λογοτέχνης - Συγγραφέας.
Είναι αλήθεια πως η χώρα μας έχει οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια και έχει στοχοποιηθεί πολλαπλά. Είναι επίσης σε όλους μας γνωστό ότι, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις οικονομικές εξελίξεις που καταρρακώνουν και διαλύουν τον εθνικό και οικογενειακό μας ιστό. Ακόμα όμως χειρότερα είναι τα φαινόμενα αποπροσανατολισμού και διάβρωσης που παρατηρούνται κυρίως στον τομέα της παιδείας, της ιστορίας, της γλώσσας, και των ιδεωδών που κράτησαν τόσα χρόνια όρθια την πατρίδα μας. Το ζητούμενο είναι αν θα παραμείνουμε σε ληθαργώδη κατάσταση και σε απάθεια, σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια ή αν θα αφυπνισθούμε αγωνιζόμενοι για να κρατήσουμε όρθια την λαμπρή πατρίδα μας.
Όμως ας διαβάσουμε ένα εξειδικευμένο κείμενο του φωτισμένου λογιότατου Μοναχού Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου – Νικολόπουλου, πρώην Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους και Επίτιμου Καθηγητή Δασοπονίας του Πανεπιστημίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο κρίνω σκόπιμο να παραθέσω εδώ καθότι ο Γ. Μάξιμος αντιμετωπίζει τα πράγματα με ευρύνοια, σαφήνεια, νηφαλιότητα και σύνεση.
Το κείμενο αυτό θ αποτελέσει την βάση ομιλίας του Γ. Μαξίμου σε Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.