HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τα ηνία στα χέρια των Γυναικών

Είναι όμορφες, είναι δραστήριες, είναι λεβέντισσες και σε κάθε δράση και παρουσία τους κλέβουν τα βλέμματα και προκαλούν θαυμασμό.  Ο λό...

Είναι όμορφες, είναι δραστήριες, είναι λεβέντισσες και σε κάθε δράση και παρουσία τους κλέβουν τα βλέμματα και προκαλούν θαυμασμό.  Ο λόγος για τις γυναίκες ολόκληρης της επαρχίας των Καλαβρύτων που συνεχίζουν την παρακαταθήκη των καλαβρυτινών γυναικών που αγωνίστηκαν, στήριξαν, και κράτησαν ζωντανή την επαρχία μας. 
Σιγά σιγά οι σύγχρονες καλαβρυτινές παίρνουν τα ηνία στα τοπικά δρώμενα από τους άντρες και παρουσιάζουν ένα αξιοθαύμαστο έργο σε όλα τα επίπεδα. Ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ασχολήθηκαν με τα κοινά, παρουσιάζουν ιδέες και πήραν στα χέρια τους συλλόγους και όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσουν. 
Κλείτορας, Σκοτάνη, Κέρτεζη, Σειρές, Παγκαλαβρυτινός Πάτρας, έχουν ήδη γυναίκα πρόεδρο αλλά και όλοι οι σύλλογοι έχουν στα συμβούλιά τους άξιες και πολύ δυναμικές γυναίκες. 
Στην Κέρτεζη η δραστήρια κ Γεωργία Χασαποπούλου, πρόεδρος του συλλόγου "ο Στριφτόμπολας" μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να επιδείξει ένα αξιοθαύμαστο έργο με πλούσιες και ποιοτικές εκδηλώσεις, με θεατρικό και χορευτικό τμήμα στο σύλλογο. 
Στον Κλείτορα η κ. Γιάννα Γκαρτζοπούλου, συνεχίζει την δράση του συλλόγου με απαράμιλλο ζήλο, στηρίζοντας τον χωριό και την επικοινωνία των απανταχού συχωριανών. 
Στις Σειρές πρόεδρος είναι η πολύπειρη και με δυναμική παρουσία στα κοινά κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη με πλούσια δράση και στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση 
Στην Σκοτάνη εξελέγη πρόεδρος η κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου που για πολλά χρόνια υπηρέτησε και υπηρετεί με σημαντικό έργο την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και ήδη έχει δώσει μεγάλη πνοή στον ιστορικό σύλλογο Σοταναίων.
Στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας η κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου και τον δύσκολο ρόλο να συνεχίσει τη πλούσια δράση του ιστορικού αυτού συλλόγου.
Σημαίνοντα ρόλο στις δράσεις των συλλόγων έχουν οι γυναικείες παρουσίες στα διοικητικά συμβούλια όλων των συλλόγων με  δυναμικές παρουσίες και φρέσκες ιδέες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αρετή Πράγια και Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου (Σοποτό), την κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου (Δάφνη, γ.γ. Παγκαλαβρυτινής Ένωση) την κ. Ανδριανή Παπαδοπούλου (Σκοτάνη), η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου (Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας) την κ. Χριστιάνα Σπηλιώτη (Λεχούρι), την κ. Ανδριάνα Ψηνιά (Λειβάρτζι), την κ. Θ. Μαγκλάρα, Ελ. Μούσιου και  Κατερίαν Κόκου (Λυκούρια), η κ. Τζένη Μαυραγάννη (Δρυμός), Ευτυχία Παπαναγιώτου (Σκεπαστό), Άννα Τσίκα (Καρνέσι) και πάρα πολλές άλλες. 
Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των Γυναικών στα χορευτικά τμήματα των συλλόγων (Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, Σκεπαστού, Λυκούριας, Λειβαρτζινών, Κερτεζιτών κ.αλ.), όπως επίσης και τα εξαιρετικά κορίτσια της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων που λαμπρύνουν κάθε Καλαβρυτινή εκδήλωση. 
Να σημειώσουμε τέλος ότι στο δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων έχουμε έξι γυναίκες, την Ευτυχία Παπαναγιώτου, την Χαρά Γεωργακοπούλου, την Ανδριάνα Πετζιά, την Χρύσα Παπαδάτου, την Στέλλα Πανουτσακοπούλου, την Φρόσω Παπαδάτου. Στα τοπικά συμβούλια έχουμε την Παναγιώτα Αναστασοπούλου (Ανάσταση), και την Διαμάντω Αθανασοπούλου (Δεσινό).
Ευχόμαστε σε όλες να είναι γερές και δυνατές και να συνεχίσουν τγην προσφορά τους για το καλό του τόπου μας!
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

η κ. Μπαλασοπούλου γενική γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως και η κ. Χρονοπούλου πρόεδρος Συλλόγου Σκοταναίων και κοσμήτορας της Παγκαλαβρυτινής Ενωσης
η κ. Κωνσταντινίδη Πρόεδρος Συλλόγου Σειραίων
η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών "ο Σριφτόμπολας" κ. Γεωργία Χασαποπούλου

η κ. Γκαρτζοπούλου πρόεδρος Κλείτορα

η κ. Ασημακοπούλου Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Πάτρας
οι πάντα εντυπωσιακές Λυκουριώτισες
η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας και ψυχή της θεταρικής ομάδας "Ταξιδευτές της Πρόζας"
η Χριστιάνα Σπηλιώτη του Συλλόγου Λεχουριτών δίπλα πάντα στον Πρόεδρο Κώστα Αρβανίτη

κλέβουν τα βλεματα οι Λειβαρζινές
"Θηλυκή εταιρεία" Κέρτεζης
το έπαθλο στο Σκεπαστό
Γιοβάνα Φάσσου, Αρετή Πράγια και Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου πλαισιώνουν τον Πρόεδρο των Σοποτινών Σούλη Σοφιανόπουλο
η "άπαιχτη" ομάδα του Καρνεσίου
Συγκέντρωση γυναικών στην ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

τα κορίτσια της Φιλαρμονικής
Οι λιγερόκορμες μαθήτριες των Καλαβρύτων -η νέα γενιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.